Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Level 3 voltooit uitbreiding van breedbanddiensten naar zeven Europese markten

Netwerk van Level 3 nu beschikbaar in 16 grote Europese steden

Amsterdam, 25 september 2002 - Level 3 Communications maakt bekend de uitbreiding van zijn optische breedbandnetwerk naar zeven nieuwe Europese markten te hebben voltooid. Hiermee komt Level 3 tegemoet aan vragen van zowel bestaande als nieuwe klanten in de steden Geneve, Zurich, Madrid, Milaan, Stockholm, Karlsruhe en Keulen.

"Met het afronden van deze uitbreiding vergroten wij onze Europese aanwezigheid aanzienlijk. We kunnen nu transport- en IP-diensten in 16 Europese steden aanbieden", zegt Brady Rafuse, president van Level 3 in Europa. "Wij hebben al klanten in zes van de zeven nieuwe steden en verwachten een groeiend aantal carriers, ISP's en andere communicatiebedrijven in alle zeven nieuwe markten te kunnen bedienen." Het bestaande netwerk van Level 3 omvat 5.760 kilometer en verbindt met zijn, uit meerdere buizen opgebouwde netwerk, de stedelijke agglomeraties van Londen, Amsterdam, Brussel, Parijs, Frankfurt, Dusseldorf, Hamburg, Munchen en Berlijn. In Noord-Amerika strekt het netwerk van Level 3 zich uit over 25.422 kilometer in 27 steden.

ONTAP, het web-based customer network management en service provisioning systeem, wordt ook op de nieuwe Europese markten aangeboden. Dankzij ONTAP levert Level 3 wavelength en huurlijnen op het moment dat klanten deze nodig hebben. Level 3 maakt bandbreedte namelijk in enkele dagen beschikbaar, terwijl andere aanbieders weken of zelfs maanden nodig hebben om de diensten op te leveren. Hierdoor kunnen klanten de kosten voor hun netwerk direct op de inkomsten afstemmen, in plaats van geld uit te geven aan capaciteit op basis van speculatieve lange termijnramingen. Met ONTAP kunnen klanten via het internet ook de voorraadcapaciteit en -prijzen van Level 3 nagaan, evenals capaciteit reserveren, circuits bestellen en hun netwerk beheren.

Over Level 3 Communications
Level 3 Communications (Nasdaq: LVLT) is een internationale onderneming voor communicatie- en informatiediensten. Level 3 levert een breed pakket aan diensten, waaronder IP-diensten, breedbanddatatransport en de eerste diensten in de markt die gebaseerd zijn op Softswitch (brug tussen analoge en digitale telefoonnetwerken). Het Internetadres van Level 3 is www.Level3.com.

De onderneming biedt informatiediensten via zijn dochtermaatschappijen (i)Structure, Corporate Software en Software Spectrum. (i)Structure is een Application Infrastructure Provider die gemanagede IT-infrastructuur diensten aanbiedt waarmee ondernemingen hun IT-activiteiten kunnen uitbesteden. Het Internetadres is www.i-structure.com. Corporate Software en Software Spectrum ondersteunen Fortune 500 bedrijven bij het aankopen, implementeren en managen van software. De Internetadressen hiervan zijn http://www.corporatesoftware.com
http://www.softwarespectrum.com.