Gemeente Breda

25-09-2002

Voordracht kandidaten vrijwilligerspenningen Breda

Inwoners van Breda kunnen tot 24 oktober aanstaande een vrijwilliger of groep vrijwilligers schriftelijk voordragen voor de Vrijwilligerspenning 2002. Ook dit jaar reikt het gemeentebestuur de onderscheiding uit aan een inwoner en een groep inwoners die zich belangeloos inzetten voor de Bredase samenleving. Dat gebeurt tijdens de Internationale Vrijwilligersdag op 9 december 2002.

Het gemeentebestuur hecht veel waarde aan het werk dat vrijwilligers verzetten. Met de Vrijwilligerspenning van de stad Breda wil zij haar waardering onderstrepen. Voor de selectie van de vrijwilliger en groep vrijwilligers die de penning ontvangen zijn criteria vastgesteld. Zo wordt bekeken of de vrijwilligers zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Bredase samenleving. Daarbij gaat de voorkeur uit naar werk in de uitvoerende sfeer. Er wordt ook gekeken of de individuele vrijwilliger of de groep vrijwilligers niet eerder een onderscheiding of nominatie heeft ontvangen. Het college van burgemeester en wethouders bepaalt, op basis van de voordrachten die vóór donderdag 24 oktober binnenkomen, wie en welke groep de vrijwilligerspenning 2002 ontvangen. Kandidaten voor deze penning kunnen schriftelijk worden voorgedragen bij: Gemeente Breda, dienst SAW, vakdirectie Welzijn, ter attentie van de heer K. Dollekens, postbus 2521, 4800 CM Breda.

De vrijwilligerspenning is in 1993 in het leven geroepen om vrijwilligers te eren die zich inzetten voor de Bredase gemeenschap. Sinds 1998 reikt het gemeentebestuur ook een penning uit voor een groep vrijwilligers. Vorig jaar ontvingen mevrouw Thea Maas en de vrijwilligers van de opzet van het Lichamelijk Gehandicapten Team (L.G.Team) van Push de vrijwilligerspenning 2001 uit handen van wethouder M. Heerkens.

Breda, 25 september 2002