Gemeente Breda

25-09-2002

Onderzoek naar dienstverlening in Teteringen, Ulvenhout en Prinsenbeek

De gemeente heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om de gemeentelijke dienstverlening in Teteringen, Ulvenhout en Prinsenbeek in de toekomst te handhaven. Het gaat om een loket voor producten zoals adreswijzigingen, paspoorten, ID-kaarten en rijbewijzen. Naar aanleiding van de conclusie van het onderzoek stelt het college van B&W voor om de dienstverlening in Ulvenhout en Prinsenbeek voort te zetten en die in Teteringen begin 2004 te beëindigen. Na het gereedkomen van de uitbreidingslocatie Breda Noordoost kan opnieuw onderzoek plaatsvinden naar de behoefte aan gemeentelijke dienstverlening in Teteringen.

Het onderzoek wijst uit dat het niet wenselijk is om de gemeentelijke dienstverlening in Teteringen voort te zetten. Gezien de geringe afzet van producten is dit een te kostbare aangelegenheid. In Prinsenbeek is voldoende afzet van producten om de dienstverlening voort te zetten.
Het is nog niet bekend op welke locatie dit gaat plaatsvinden. Het huidige deelstadskantoor en het achterliggende terrein worden in de toekomst herontwikkeld. Op dit moment loopt een onderzoek naar een mogelijke geschikt pand in de Schoolstraat. Samen met de bibliotheek kan misschien een deel van het pand worden betrokken. Ook in Ulvenhout is de afzet van producten aanzienlijk en is het gewenst de dienstverlening voort te zetten in het huidige deelstadskantoor aan het Wilhelminaplein.

Eerder besloot de gemeenteraad dat de dienstverlening op de drie locaties stopt bij de oplevering van het nieuwe stadskantoor aan de Claudius Prinsenlaan, naar verwachting eind 2003, begin 2004. In de Kadernota 2003 is op basis van het programakkoord het voornemen opgenomen om alternatieve front office mogelijkheden te onderzoeken om gemeentelijke producten decentraal aan te kunnen blijven bieden. Dit onderzoek is nu dus afgerond. De resultaten van het onderzoek en het voorstel van het college worden op 24 oktober in de commissie Middelen, Stadsbeheer en Organisatieontwikkeling besproken.

Breda, 25 september 2002