Korps: Brabant-Noord, plaats: Oss 25-09-2002 Persbericht district Maasland

TWEEDE VERDACHTE DIEFSTAL/HELING AANGEHOUDEN, Oss

Dinsdagmiddag heeft de politie een 16-jarige inwoonster van Oss aangehouden in de Van Heemstrastraat te Oss. De Osse wordt er van verdacht betrokken te zijn bij diefstal en/of heling van bromfietsen. Afgelopen zaterdag hield de politie al een 19-jarige verdachte uit Oss aan. De politie trof bij het tijdelijk verblijfadres van deze man, na een tip, vier gestolen bromfietsen aan. Deze bleken vorige week allemaal gestolen te zijn in Oss. De vrouw is voor verder onderzoek ingesloten.

76-JARIGE FIETSER BREEKT POLS, Oss

Dinsdagmiddag is een 76-jarige fietser uit Oss licht gewond geraakt bij een aanrijding. De Ossenaar verleende op de kruising Gerbrandylaan, Rossinistraat in Oss geen voorrang aan een 19-jarige Ossenaar die op een snorfiets reed. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek de man een gebroken pols te hebben.

SNELHEIDSCONTROLES

Dinsdag heeft de politie op diverse plaatsen langs de N265 snelheidscontroles gehouden. Bij de wegwerkzaamheden te Bernheze werden in totaal 8 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 77km/u waar 50km/u is toegestaan. Ook werd gecontroleerd op de rondweg te Uden en de rondweg te Nistelrode. Daar werden in totaal 9 bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 115 km/u terwijl 80 km/u is toegestaan.

MET DRANK OP ACHTER HET STUUR, Oss

Een 70-jarige taxichauffeur uit Gorinchem is vannacht aan de Hertogin Johannasingel te Oss aangehouden door de politie. Na controle bleek dat hij te veel gedronken had. De man kreeg een rijverbod en een boete van EUR190. Een 47-jarige Ossenaar is vannacht door de politie aangehouden. Twee politieagenten zagen de man rijden op de Beethovengaarde te Oss. Ze hielden de man staande om hem te controleren. De Ossenaar was het niet eens met deze controle en wilde weglopen. Daarop hield de politie de verdachte aan. Na enig verzet kon hij worden meegenomen naar het politiebureau Na controle bleek dat hij te veel gedronken had. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er wordt proces verbaal tegen hem opgemaakt.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN, Oss

Dinsdagmiddag hield de politie een 37-jarige Bosschenaar aan op de Schakel in Oss. De man wordt er van verdacht kleding gestolen te hebben uit een warenhuis aan de Walstraat te Oss. Een medewerker van de winkel zag dat de verdachte samen met een tot nu toe onbekende man, enkele spijkerbroeken in een tas stopte. Daarop liepen de mannen zonder te betalen de winkel uit. Een beveiligingsmedewerker is hen achterna gelopen. Op de Schakel kon hij één van de mannen aanhouden. De tweede verdachte kon weglopen. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.