Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-09-2002
Persberichten district Heerlen (HP 16.00 uur) Woensdag 25 september 2002

Brunssum, rijden onder invloed:
Een 51 jarige inwoner van Brunssum is dinsdagmiddag 24 september 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Een politiepatrouille zag omstreeks 16.45 uur een personenauto tegen de rijrichting in over het fietspad van de Kerkstraat te Brunssum rijden. Alle reden om de bestuurder eens aan de tand te voelen. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag hiervan gaf een alcoholpromillage aan tussen 1.6 en 1.7 promille. Tegen de inwoner van Brunssum werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. De verdachte zal zich op 6 december 2002 bij de Officier van Justitie in het kader van snelrecht moeten verantwoorden.

Heerlen, jeugdigen stelen fiets:
Twee onbekend gebleven jeugdige meisjes hebben dinsdagmiddag 24 september 2002 een 7 jarig meisje haar fiets afhandig gemaakt. Het slachtoffertje was dinsdagmiddag omstreeks 16.30 met een leeftijdsgenootje aan het spelen op de Egstraat te Heerlen. Twee meisjes tussen de 13 en 15 jaar waarvan een met blond haar en gekleed in een witte jas en het andere met rood haar en een neusbel trokken het zeven jarig meisje met enig geweld van haar fiets. Een van beide meisjes stapte daarop op de gestolen fiets en ging ermee vandoor in de richting van de Tarwehof. Het slachtoffertje vertelde het voorval aan haar moeder die daarop de politie waarschuwde. Een onderzoek in de omgeving had geen resultaat. Beide meisjes werden niet aangetroffen, ook de gestolen fiets niet. De moeder heeft namens het slachtoffertje aangifte van de diefstal gedaan.

Hoensbroek, gewond bij verkeersongeval:
Op de Prof. Eykmanlaan te Hoensbroek heeft dinsdagavond 24 september 2002 een aanrijding tussen een personenauto en een snorfiets plaatsgevonden. De snorfietser raakte daarbij gewond. Op de kruising Prof. Eykmanlaan en de Nobellaan kwam omstreeks 21.30 uur vanaf deze laatste straat een snorfietser zonder vaart te minderen de kruising opgereden. Een 21 automobilist uit Heerlen werd volledig verrast door de snorfietser en kon een aanrijding niet meer voorkomen. Op de kruising werd de snorfietser geschept door de personenauto. De bestuurder van de snorfiets belandde tegen de voorruit van de auto die daardoor stuk ging. De bromfiets raakte totaal beschadigd. De 16 jarige bromfietser uit Hoensbroek die een behoorlijke klap gemaakt had bleef gewond aan zijn gezicht en aan een schouder op het wegdek liggen. Hij werd door personeel van een ambulanceauto naar het Atrium ziekenhuis overgebracht. Zijn schouder bleek uit de kom geraakt te zijn. De politie maakt van het verkeersongeval proces-verbaal op.

Brunssum, boete wegens rijden onder invloed:
Een 52 jarige automobilist uit Brunssum is woensdagmorgen 25 september 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. Het alcoholgebruik van de automobilist werd omstreeks 02.40 uur vastgesteld op de Spoorstraat te Brunssum bij een routinecontrole. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan tussen 0.7 en 0.8 promille. Tegen de inwoner van Brunssum werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 190 euro. Hij kon daarna huiswaarts met een rijverbod van twee uur in zijn bezit.

Heerlen, diefstal uit tuin:
In de nacht van maandag op dinsdag heeft vanuit een tuin behorende bij een woning aan de Peutzstraat te Heerlen een diefstal plaatsgevonden. De bewoners bemerkten dinsdagmorgen dat uit hun tuin het gehele tuinmeubilair gestolen was bestaande uit vier tuinstoelen, een tuintafel, een tuinbank alle van hardhout en een parasol. De dieven hebben het gehele meubilair over een 2 meter hoog hekwerk moeten tillen waarna ze door een achter de woning gelegen park gelopen hebben. De bewoners hebben van de diefstal aangifte gedaan.

Heerlen, woninginbraak:
Dinsdag 24 september 2002 heeft in een woning gelegen aan de Rozestraat te Heerlen een inbraak plaatsgevonden. De inbraak vond vermoedelijk in de middaguren of vroege avonduren plaats. De inbreker verschafte zich de toegang na het forceren van de toegangdeur van de woning. De woning werd doorzocht waarbij op het eerste oog de stereoapparatuur werd ontvreemd. De bewoner heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.

Heerlen, winkeldief:
De politie heeft dinsdagmiddag 24 september 2002 tegen een 29 jarige inwoner van Heerlen proces-verbaal opgemaakt wegens het plegen van een winkeldiefstal.
De inwoner van Heerlen winkelde in een supermarkt aan het Homerusplein te Heerlen waar hij zijn karretje vulde maar tegelijk een pak chocoladerepen in zijn jas stopte. Aan de kassa rekende hij alles af behalve de repen. Toen hij de winkel wilde gaan verlaten werd hij ter verantwoording geroepen. De niet betaalde repen chocolade kwamen daarbij uit zijn kleding te voorschijn. De gewaarschuwde politie nam de winkeldief mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal in het kader van snelrecht werd opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts. De gestolen chocoladerepen zijn teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.