Ingezonden persbericht

Persbericht

ZyLAB Technologies B.V. koopt intellectuele eigendom van ZyLAB International, Inc. (U.S.A.)

Na een 10 jaar lange samenwerking verwerft ZyLAB Technologies B.V. uit Amsterdam het intellectuele eigendom van het Amerikaanse ZyLAB International, Inc.

Amsterdam, 25 september 2002 ? ZyLAB Technologies B.V., leverancier van de geavanceerde full-text retrieval en document management software ZyIMAGE, heeft alle intellectuele eigendommen van haar Amerikaanse partner ZyLAB International, Inc. overgenomen.

Meer dan 10 jaar samenwerking
In 1983 werd ZyLAB International, Inc. in Chicago opgericht. ZyLAB was in 1983 de eerste leverancier die een volledig programma leverde om elektronische documenten op het PC-platform op de volledige tekst te kunnen doorzoeken. ZyLAB Technologies werd in 1988 door het huidige management als onafhankelijk bedrijf opgericht in Amsterdam. Al meer dan 10 jaar werken ZyLAB Technologies B.V. en ZyLAB International, Inc. intensief samen bij het ontwikkelen en wereldwijd marketen van de ZyLAB Software. ZyLAB Technologies richtte zich daarbij vooral op de productontwikkeling, de internationalisatie en de distributie buiten Noord-Amerika. ZyLAB International concentreerde zich op de Noord-Amerikaanse marketing en verkoop van de door ZyLAB Technologies in Amsterdam ontwikkelde producten.

Al deze jaren was ZyLAB International nog steeds eigenaar van de ZyLAB merknamen en van onderdelen van de unieke ZyLAB search-engine en de ZyLAB zoekalgoritmes, welke aan ZyLAB Technologies in licentie ter beschikking waren gesteld en welke al jaren door ZyLAB Technologies onderhouden werden.

Recentelijk hebben partijen besloten om alle intellectuele eigendommen van ZyLAB International, Inc. over te dragen aan ZyLAB Technologies B.V. in Amsterdam. Dit omvat o.a. alle handelsmerken, alle ZyLAB internet domeinnamen, alle copyrights en alle rechten op de ZyLAB search engine. ZyLAB International, Inc. zal haar activiteiten verder staken.

Nieuwe activiteiten in Noord-Amerika
iTenio, een doorstart van enkele ex-ZyLAB International medewerkers, zal voor ZyLAB Technologies optreden als niet-exclusieve wederverkoper op de Noord-Amerikaanse markt. Op deze manier zal op korte termijn de continuïteit in de dienstverlening voor de vele duizenden Noord-Amerikaanse ZyLAB klanten gewaarborgd zijn. ZyLAB Technologies zal iTenio hierbij intensief gaan ondersteunen.
ZyLAB Technologies zal op korte termijn een eigen kantoor in de Verenigde Staten openen. Dit kantoor zal zich vooral gaan richten op de technische en commerciële ondersteuning van de ZyLAB (OEM) partners en wederverkopers in Noord-Amerika.

Over ZyLAB
ZyLAB is een snelgroeiend en winstgevend Nederlands bedrijf, gevestigd in Amsterdam Zuidoost. In 1983 was ZyLAB de eerste met een volledig programma voor full-text retrieval in een PC-omgeving genaamd ZyINDEX. ZyINDEX was met name geliefd voor het doorzoeken van grote hoeveelheden elektronisch files in PC omgevingen. Sinds 1991 concentreert ZyLAB al haar ontwikkeling en marketing op ZyIMAGE, gericht op het leveren van de beste zoekmachine voor papieren documenten. Hierdoor heeft ZyLAB nu een complete oplossing voor het archiveren, doorzoeken, vinden, organiseren, delen en reproduceren van alle papieren én elektronisch kantoor documenten met een ongeëvenaard gebruiksgemak.
Wereldwijd heeft ZyLAB meer dan 700.000 licenties verkocht en heeft operationele installaties op meer dan 7.500 verschillende locaties. ZyLAB heeft diverse kantoren in Europa, de Verenigde Staten en Azië. Alle software wordt in Nederland ontwikkeld. Meer informatie kan worden gevonden op www.zylab.nl.
Voor redactionele informatie:
PB1702
Influx PR, Marald Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034,
fax: 055-3602661, e-mail: PRInflux@cs.com, website: www.influx-PR.com.