Politie Midden- en West Brabant

persberichten 25 september 2002 district Oosterhou

Datum: 25/9/2002
Auteur: Henk Ketelaar

Teams Werkendam Woudrichem
Doorrijden na aanrijding:
Hank: Op 24 september 2002 rond 10.00 uur werd op de Keizer Napoleonweg een 13 jarige scholiere, die op de schoolbus stond te wachten omver gereden door een bromfiets. De bestuurster van de zwarte bromfiets, scootermodel, reed na de aanrijding direct door. De 13 jarige scholiere hield aan de aanrijding een pijnlijke onderrug over en beschadigingen aan de schooltas. Identiteit van de bestuurster van de bromfiets is niet bekend. De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijding.

Verkeerscontrole te Sleeuwijk
Sleeuwijk: Op 24 september werd aan de Rijksstraatweg een verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn 75 voertuigen gecontroleerd. Vijftien bestuurders van personenauto's kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Één voertuig bleek niet APK gekeurd te zijn. Verder zijn verschillende bestuurders van voertuigen in de gelegenheid gesteld om hun autopapieren te laten zien op het politie bureau van politie omdat zij die niet bij zich hadden.

Snelheidscontrole te Werkendam.
Werkendam: Op 24 september 2002 werd er op de Bandijk een snelheidscontrole gehouden. Er werden totaal 40 personenauto's gecontroleerd. Drie bestuurders overschreden de maximum snelheid van 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 kilometer per uur.

Inbraak auto' s
Werkendam: In de nacht van 24 op 25 september werden op het Duizenblad, Ereprijs, Laan van Welgelegen (tweemaal) en aan de Wederik te Werkendam auto's opgebroken en daaruit autoradio cd-spelers, GSM en snoep ontvreemd. Bij een voertuiig bleef het bij een poging. Er werd zeer veel schade aangericht. Men verboog de deuren van de auto's.

Team Geertruidenberg Drimmelen:
Snelheidscontroles
Op dinsdag 24 september werden in de gemeente Drimmelen van 09.00 tot 17.00 uur diverse snelheidscontroles gehouden
Hooge Zwaluwe: Spoorstraat
Passanten: 295
Overtredingen: 44
Hoogste snelheid: 53 km per uur

Terheijden: Zeggelaan
Passanten: 410
Overtredingen: 13
Hoogste snelheid: 70 km per uur

Made: Crullaan
Passanten: 885
Overtredingen: 53
Hoogste snelheid: 68 km per uur
Controle verkeer
Raamsdonksveer: Op dinsdag 24 september werden bromfietsers gecontroleerd. In totaal werden 6 bekeuringen uitgeschreven. Rijden zonder helm: 1 x
Niet op eerste vordering tonen verzekeringsbewijs: 1 x Overschrijding geluidsniveau (bromfietsen toegestaan 97 decibel)
1 x 103,1 x 107, 1 x 107.8 en 1x 110.


Wagenberg: Op de Brandestraat werd een snelheidscontrole gehouden. Ter plaatse is een snelheid toegestaan van 60 km/u. In totaal werden 60 passanten gecontroleerd en werden 11 overtredingen

vastgesteld. Hoogst gemeten snelheid 94 km/u.

Diefstal bromfiets in Geertruidenberg
Geertruidenberg: Op dinsdag 24 september werd tussen 06.00 uur en 15.00 uur vanaf de Karperweg een blauwe afgesloten Aprilia bromfiets gestolen.

Team Oosterhout
Inbraak in woning
Oosterhout: Op dinsdagmorgen 24 september bleek tijdens de korte afwezigheid van de bewoonster tussen 11.15 en 11.30 uur door een onbekende ingebroken te zijn in een woning aan de Leliestraat. De gehele woning is doorzocht en zijn er een aantal gouden sieraden en een geldbedrag weggenomen.

Aanhouding insluiper
Oosterhout: Op dinsdagmiddag 24 september werd omstreeks 13.45 uur een 19 jarige Amsterdammer door de eigenaar van een bedrijf aan de Kerkstraat betrapt in het magazijn van zijn bedrijf. Hij is door de politie aangehouden en voor onderzoek overgebracht naar het Politiebureau. Hij bekende goederen te hebben willen weghalen. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld en met een dagvaarding heengezonden.

Doorrijding na aanrijding
Oosterhout: Op woensdag 25 september omstreeks 05.25 uur werd op de Wijde Omloop een 21 jarige Oosterhouter aangehouden, omdat hij even tevoren op de Bredaseweg ter hoogte van de nieuwe flitspaal tegen een lantaarnpaal was gereden en nadien doorgereden. Getuigen hadden gezien dat van hij in de richting Wijde Omloop was weggelopen. De oorzaak van de aanrijding lag in het feit dat de bestuurder remde voor de flitspaal en in een slip raakte. Door de botsing werd zijn auto aan de rechterachterzijde zwaar beschadigd en moest het door een takelbedrijf worden weggehaald. De bestuurder is na verhoor invrijheidgesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Blik op de Weg
Oosterhout :Tijdens opnamen voor het programma Blik op de Weg werd op dinsdag 24 september op het Industrieterrein Weststad een 29 jarige autobestuurder uit Sint Oedenrode gecontroleerd, die met een snelheid van 106 km/u reed in plaats van de toegestane 50 km/u. Hij bleek geen rijbewijs bij zich te hebben. Na telefonisch overleg met Officier van Justitie te Breda werd toestemming gegeven om de auto mee te nemen naar het politiebureau tot het moment dat de bestuurder zijn rijbewijs kwam tonen. Hij mag vanaf nu tot aan de uiteindelijke beslissing van de Officier van Justitie niet meer met een auto rijden.

Aanhouding verdachte
Oosterhout : Op woensdag 25 september omstreeks 07.15 uur werd een 20 jarige Oosterhouter aangehouden omdat hij er van verdacht wordt op 8 september j.l. te hebben ingebroken in een woning aan de Pettelaar. Hij is inverzekeringgesteld en de Politie stelt een onderzoek in.

Team Gilze en Rijen
Verkeerscontrole
Gilze: Werd op 25 september tussen 11.00 uur en 12.00 uur een verkeerscontrole gehouden. Er werden totaal een acht bestuurder van personenauto's geverbaliseerd voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Team Dongen:
Geen bijzonderheden

Team Loon op Zand
Alcoholcontrole:
Kaatsheuvel: Op dinsdag 24 september 2002 is er tussen 21:00 en 22:00 uur een alcoholcontrole gehouden aan de Europalaan. In totaal zijn er 75 automobilisten gecontroleerd. Geen van hen had een alcoholische drank op. Er zijn geen processen-verbaal opgemaakt.

Controle op parkeervergunning:
Kaatsheuvel: Op 24 september 2002 is er door de politie aan de Van Heeswijkstraat en de Gasthuisstraat gecontroleerd op het bezitten van een parkeervergunning voor de daarvoor bestemde parkeerplaatsen. In totaal zijn er 6 processen-verbaal opgemaakt.
Vanaf heden wordt dit nauwlettend in de gaten gehouden en zal bij iedere overtreding een proces-verbaal opgemaakt worden.

Team Waalwijk:
Diefstal uit woningen:
Waalwijk: In de nacht van dinsdag 24 september 2002 op woensdag 25 september 2002 heeft men bij 3 woningen gelegen aan het Rembrandtpark ingebroken. Door middel van de zogenaamde hengelmethode kon via de brievenbus de deur worden geopend en in de woning komen. Uit de woningen werden diverse geldbedragen en goederen weggenomen, waaronder autosleutels. Deze autosleutels behoorden toe aan een blauwe Suzuki Alto, voorzien van het kenteken 03-JB-NJ, die eveneens is weggenomen.