Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 25-09-2002 Persbericht district Den Bosch

AUTODIEF AANGEHOUDEN, `s-Hertogenbosch

Dinsdagmiddag hebben surveillerende agenten op de Rietveldenweg in `s-Hertogenbosch een 29-jarige inwoner uit die plaats aangehouden als verdacht van autodiefstal. Agenten kwamen de man op de Copernicuslaan tegemoetgereden, waarop de man er met de auto plotseling vandoor ging. Zij reden achter de man aan maar verloren hem uit het zicht. Op de Oude Vlijmenseweg troffen zij de auto met draaiende motor aan. Inmiddels was gebleken dat de auto op 20 september op de Leijgraaf in Oss was ontvreemd. Getuigen hadden gezien dat de verdachte te voet verder was gevlucht in de richting van de Boerenbond. Agenten wisten de man daar na een korte achtervolging te voet aan te houden. Hij is inverzekeringgesteld.

ILLEGALE ALGERIJN AANGEHOUDEN, `s-Hertogenbosch

De vreemdelingendienst van de politie Den Bosch heeft dinsdag bij een uitzendbureau aan de Jan de la Barlaan in `s-Hertogenbosch een 30-jarige illegale Algerijn aangetroffen. Het uitzendbureau had twijfels bij de echtheid van het paspoort waarmee de man werk wilde krijgen en waarschuwde de politie. Het paspoort dat de man gebruikte bleek van een Fransman te zijn die in Frankrijk nog voor 6 jaar achter de tralies moest. Hiermee geconfronteerd, gaf de verdachte toe dat hij het paspoort ergens in Rotterdam had gekocht en dat hij zich illegaal in Nederland bevond. Hij is ingesloten.

MAN OP HETERDAAD BETRAPT NA AUTO-INBRAAK, `s-Hertogenbosch

Van dinsdag op woensdag hebben agenten op het Vonk en Vlamterrein aan de Hekellaan in `s-Hertogenbosch een 26-jarige auto-inbreker uit Kerkdriel op heterdaad betrapt. De man hield zich verdacht op bij een geparkeerde auto. Bij het zien van de politie ging hij er geschrokken vandoor. Na een korte sprint van de agenten is hij aangehouden. uit onderzoek is gebleken dat er was ingebroken in de auto waar de man zich verdacht ophield. Hij is ingesloten.

HERRIEMAKER BEKEURD, Rosmalen

Dinsdagavond is naar aanleiding van klachten op de Hoff van Hollantlaan in Rosmalen een 23-jarige herriemaker uit die plaats bekeurd omdat hij keiharde muziek vanuit zijn auto tem gehore bracht. De auto stond nabij de skateramp.

VREEMDELINGEN ZONDER GELDIGE PAPIEREN AANGETROFFEN, `s-Hertogenbosch

Dinsdagmiddag troffen agenten op de Rietveldenweg in `s-Hertogenbosch een bestelbusje met zeven vreemdelingen aan. Uit onderzoek bleek dat vier van hen geen geldige verblijfspapieren konden tonen. Het ging daarbij om een 25-jarige man die volgens zijn zeggen de Franse nationaliteit zou bezitten, een 27-jarige man uit Ivoorkust, een 27-jarige man uit Soedan en een 33-jarige Togolees. Zij zijn alle vier ter vaststelling van hun identiteit ingesloten.

MAN BESTOLEN VAN GELD, `s-Hertogenbosch

Dinsdagavond is nabij het dierenparkje aan de Limietlaan in `s-Hertogenbosch een 34-jarige Vughtenaar bestolen van zijn geld. Het slachtoffer werd bedreigd met een steekvoorwerp en moest zijn geld afgeven. De dader is er te voet vandoor gegaan. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief)

BIERDRINKER BEKEURD, `s-Hertogenbosch

Dinsdagavond is op de Visstraat in `s-Hertogenbosch een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats bekeurd voor het drinken van bier op de openbare weg.