Gemeente Capelle a/d IJssel

Kennisgeving Indicatieorgaan Capelle/Krimpen aan den IJssel (ICK)

Algemeen
Als u vindt dat u verpleeghuiszorg, verzorgingshuiszorg, thuiszorg of een Wvg-voorziening nodig heeft, kunt u sinds 1998 bij het Indicatieorgaan Capelle/Krimpen een aanvraag hiervoor indienen. Het indicatieorgaan bepaalt vervolgens welke zorg u nodig heeft. Dit wordt de indicatiestelling genoemd.

Onderwerp
Tot dit moment wordt de indicatiestelling beschouwd als een advies aan het zorgkantoor. Het zorgkantoor neemt aan de hand van dit advies een besluit over de geïndiceerde zorg. Vanaf 1 oktober 2002 zal de indicatiestelling een besluit zijn. Dat wil zeggen dat, wanneer u het niet eens bent met het besluit, u hiertegen bezwaar en beroep kunt instellen. In het besluit dat u wordt toegestuurd, treft u informatie aan hoe u in beroep kunt gaan.

Besluit
In aansluiting op deze wijziging heeft het bestuur van de Stichting Indicatieorgaan Capelle/Krimpen aan den IJssel, in vergadering bijeen op 4 september 2002, gelet op:

· artikel 9, lid 1, van het Zorgindicatiebesluit;
· de artikelen 9a en 9b van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ);

· artikel 58 van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ);
besloten mandaat te verlenen aan zijn directeur, de heer J.H. Huisman, tot:

· het namens het bestuur nemen van een besluit op een aanvraag tot indicatiestelling;

· het namens het bestuur nemen van een besluit naar aanleiding van een ingediend bezwaar: dit met inachtneming van het gestelde in artikel 58 van de AWBZ;

· het verlenen van submandaat aan de indicatieadviseurs van het Indicatieorgaan Capelle/Krimpen voor het nemen van een besluit op een ingediende aanvraag: van belang hierbij is dat de te submandateren indicatieadviseurs naar het oordeel van de directeur moeten voldoen aan de daartoe gestelde criteria in het Zorgindicatiebesluit.

Dit besluit treedt in werking op 1 oktober 2002 onder intrekking van alle voorgaande ter zake vastgestelde mandaten.

De voorzitter, De secretaris,
J.J.W. Hutjens Mevrouw M. Zijderveld

Inlichtingen
Voor nadere informatie over dit bericht kunt u zich wenden tot de heer Huisman of mevrouw Wessels van het Indicatieorgaan Capelle/Krimpen aan den IJssel, Kerklaan 149, Postbus 415, 2900 AK Capelle aan den IJssel, telefoonnummer 010 4501344.