Gemeente Alphen aan den Rijn


Wethouder J.M. Donath (VVD) kondigt vertrek aan

Dinsdag 24 september 2002 heeft wethouder J.M. Donath (VVD) aan het college van burgemeester en wethouders bekendgemaakt dat hij zich op korte termijn zal terugtrekken als wethouder. Hij is tot de conclusie gekomen dat het wethouderschap hem niet heeft gebracht wat hij ervan verwacht had. Hij heeft gemerkt dat zijn hart meer ligt bij beleidsvoorbereidende werkzaamheden dan bij bestuurlijke taken. Achteraf gezien heeft hij een verkeerde keuze gemaakt. In het belang van de gemeente heeft hij zijn beslissing niet langer uit willen stellen. Het college betreurt zijn vertrek, maar respecteert zijn beslissing. De heer Donath is in april 2002 als wethouder van buiten de raad in het college benoemd.

De heer Donath verwachtte bij zijn aantreden als wethouder zijn betrokkenheid bij de samenleving nadrukkelijker vorm te kunnen geven. Zijn portefeuille biedt te weinig mogelijkheden om aan deze betrokkenheid uitdrukking te geven. Daarnaast zijn er ook redenen die liggen in de privé-sfeer. Zo heeft de heer Donath bijvoorbeeld geen tijd meer voor vrijwilligerswerk.

In nauw overleg met de fractie van de VVD is afgesproken dat de heer Donath zal aanblijven totdat een opvolger is gevonden en ingewerkt. Deze periode wordt uiterlijk 31 december 2002 beëindigd.

Persbericht 52, 25 september 2002

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 25 september 2002 laatste wijziging