Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 25-09-2002 3e persbericht woensdag 25 september 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Hennepkwekerij ontdekt
In de schuur van een woning aan de Hastelweg is woensdagochtend rond 11.00 uur een hennepkwekerij ontdekt. De ongeveer 60 planten en de kweekapparatuur zijn inmiddels vernietigd. De politie had klachten gekregen dat er een sterke henneplucht in de buurt hing. De 73-jarige Eindhovense bewoonster van het huis is aangehouden; ze wordt verdacht van betrokkenheid bij het exploiteren van de kwekerij. Nadat ze is gehoord, is de vrouw met een proces-verbaal heengezonden.

Eindhoven: Verdachte ontvoeringszaak meldt zich Op woensdag heeft zich een 28-jarige Eindhovenaar bij de politie gemeld. De politie zocht de man omdat hij daadwerkelijk betrokken zou zijn bij de ontvoering van een 23-jarige Eindhovense vrouw, vorige week maandag. De vrouw werd die morgen in de Verwerstraat van de fiets getrokken en in een auto meegenomen. De dag erna, dinsdagmorgen, werden in een woning in Den Haag een 24-jarige Eindhovenaar en twee mannen en twee vrouwen aangehouden. De 24-jarige man zit nog vast. De vier andere aangehouden verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld. Hun betrokkenheid in de ontvoeringszaak is gering. De woensdag aangehouden verdachte is ingesloten en hij wordt gehoord over zijn aandeel in de ontvoering.

Eindhoven: Waarschuwing voor pannenverkoper
Bij de politie is de afgelopen weken een aantal meldingen binnengekomen van een man die aan huis probeert pannen te verkopen. De meldingen komen onder meer uit Eindhoven, Asten, Veldhoven en Son en Breugel. De verkoper is een man van ongeveer 70 jaar. Hij biedt aan de deur pannen aan voor een lagere prijs dan in een door hem meegebrachte folder staat. Volgens één van de melders is die prijs echter nog veel te hoog.

Eindhoven: Boetes voor rijden in voetgangersgebied In de Dommelstraat is woensdagmiddag tussen 14.55 en 15.50 uur gecontroleerd op het rijden door het voetgangersgebied. Daarbij kregen 81 verkeersdeelnemers een bekeuring.

Eindhoven: Opgepakt met cocaïne
Een man van 23 uit Zwolle is woensdagmiddag rond 16.15 uur in de Kerkstraat aangehouden met een hoeveelheid harddrugs. Hij had een zakje bij zich met daarin negen bolletjes cocaïne. De man zit nog vast voor nader onderzoek.

Eindhoven: Snelheidscontroles Tilburgseweg
Op de Tilburgseweg is woensdag op twee plaatsen op snelheid gecontroleerd. Er mag op beide plaatsen 70 km/u worden gereden. Tussen 15.20 en 17.30 werden 423 overtredingen geconstateerd; de hoogst gemeten snelheid was 125 km/u. Tussen 18.50 en 20.30 uur werden 374 overtredingen geconstateerd; de hoogst gemeten snelheid was 133 km/u.

Valkenswaard: Snelheidscontrole
Op de Luikerweg is woensdag tussen 15.30 en 19.30 uur op snelheid gecontroleerd. Er werden 137 overtredingen geconstateerd. Er mag daar 80 km/u worden gereden; het is onbekend hoe hoog de hoogst gemeten snelheid was.

Son: Boete voor vissen
Een man van 18 uit Son is woensdag op heterdaad betrapt tijdens illegaal vissen in de gemeentelijke kweekvijver aan de Europalaan. Toen de agenten hem daarop aanspraken, had de visser juist beet: er hing een karper van 85 centimeter aan zijn haakje. De man kreeg een boete van 28 Euro, en de vis is teruggezet. Er hangen bij de vijver bordjes dat er niet mag worden gevist.

Veldhoven: Portemonnee weg
Een vrouw van 38 uit Waalre is woensdagmiddag tijdens het winkelen op het Meiveld bestolen van haar portemonnee met inhoud. De vrouw had de beurs in een rugzak zitten, die weer aan een wandelwagentje hing. Rond 16.00 uur zag de vrouw dat de rugzak open was en dat de portemonnee was verdwenen. Er zaten bankpasjes in en een geldbedrag van ongeveer 80 Euro.

Geldrop: Vrouw bestolen van tas
Tijdens het winkelen in de Laagstraat is woensdagmiddag een vrouw van 85 uit Geldrop bestolen van haar tas. Ze had de zwarte tas in een boodschappennetje aan haar rollator zitten. Rond 15.00 uur kwam de vrouw erachter dat de tas was verdwenen. Er zaten onder meer een portemonnee met 100 Euro contant geld, een bankpasje en een identiteitsbewijs in.

Lage Mierde: Snelheidscontrole
Op het Wellenseind is woensdag gecontroleerd op snelheid. Tussen 17.40 en 20.45 uur werden 28 overtredingen geconstateerd. Er mag daar 80 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 105 km/u.

Reusel: Snelheidscontrole
Op de Turnhoutseweg is woensdag tussen 14.35 en 17.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Er mag daar 80 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 108 km/u. Er werden 23 overtredingen geconstateerd.