Gemeente Emmen


---

Persbericht: Statistisch jaarboek verschenen, 25 september 2002

Statistisch jaarboek verschenen

Wist u dat bijvoorbeeld Emmen-centrum, wijk de Rietlanden, Nieuw-Amsterdam-centrum en Nieuw-Dordrecht-centrum steeds meer inwoners krijgen? En wist u dat de laatste twee jaren meer nieuwe inwoners naar Emmen zijn gekomen dan vertrokken? Wist u ook dat er in 2001 1333 wereldburgertjes geboren zijn, 71 meer dan in 2000?

Het college van burgemeester en wethouders geeft vandaag de uitgave 2002 van het statistisch jaarboek uit. Het boek bevat zeer veel statistische informatie over de gemeente Emmen.

Weergave van tabellen
Het statistisch jaaroverzicht biedt een groot aantal tabellen met relevante cijfers en grafieken over onder meer:
- de ontwikkeling van het inwoneraantal;

- de bevolkingssamenstelling;

- de woningvoorraad;

- de werkgelegenheid;

- het onderwijs.
Gekozen is voor een weergave van tabellen, waar vanuit diverse maatschappelijke groeperingen en instanties veel vraag naar is. De statistische gegevens hebben in de meeste gevallen betrekking op de stand van zaken in het jaar 2001 en de situatie per 1 januari 2002.

Ook op Internet
Het statistisch overzicht verschijnt dit jaar in een verbeterde versie op Internet via de gemeentelijke website (www.emmen.nl). De statistische informatie is te bereiken door binnen de website achtereenvolgens te kiezen voor Emmen, Emmen in cijfers.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2002 Gemeente Emmen