NOS


Langs de lijn zendt documentaire over Omniworld uit 24-09-2002
'OMNIWORLD: WAT GING ER MIS?'
Reconstructie NOS Langs de Lijn over het sportproject in Almere.

Arrogantie, geldverspilling en onhaalbaarheid Daarmee begint een documentaire van het radioprogramma NOS Langs de Lijn over de fouten die gemaakt zijn rondom het sportproject dat de gemeente Almere op de Nederlandse kaart moest zetten. De documentaire wordt op donderdag 26 september tussen 22.00 en 23.00 uur op Radio 1 uitgezonden.

Onder de naam 'Omniworld' werd een concept bedacht waarin sport, vrije tijd, werken en wonen elkaar zouden vinden. En daar hoorde een stadion bij voor zo'n 13,5 duizend toeschouwers. De gemeente Almere besteedde de afgelopen vijf jaar 26,9 miljoen euro aan het ambitieuze project, waarvan nog geen twee stenen op elkaar zijn gezet. Of Omniworld er alsnog komt, is onzeker.

In de reconstructie komen de hoofdrolspelers van het Omniworld-schandaal aan het woord. Dit zijn René Koopmans (directeur bouwconsortium Almada), Henk Smeeman (oud-VVD-wethouder Sport), Paul Beck (voormalig directeur Omniworld), Peter Vogelaar (voormalig voorzitter basketbalclub Omniworld) en Frits Huis (wethouder Sport). Zij kijken terug op de afgelopen vijf jaar en geven antwoord op de vraag wat er mis ging in het Omniworld-debacle.

'Omniworld: wat ging er mis?' Donderdag 26 september tussen 22.00 en 23.00 uur in Langs de Lijn op Radio 1 (duur: 35 minuten).