E-QUALITY

E-Quality presenteert jaarlijks Commentaar op Rijksbegroting

Uitnodiging voor de pers
Den Haag, 24 september 2002

Hoe levensloopbestendig zijn de kabinetsplannen voor 2003? E-Quality presenteert jaarlijks Commentaar op Rijksbegroting

Op donderdag 26 september presenteert E-Quality haar Commentaar op de Rijksbegroting 2003. Deze presentatie vindt plaats in Sociëteit de Witte, Plein 24 Den Haag, van 17.00 tot 19.00 uur. De Staatssecretaris van Emancipatie en Familiezaken, Khee Liang Phoa, zal tijdens deze bijeenkomst aanwezig zijn en kort spreken.

In haar jaarlijkse Commentaar op de Rijksbegroting concludeert E-Quality dat er redenen tot zorg zijn. E-Quality heeft het voorgenomen beleid onderzocht op de thema's Arbeid, Zorg, Sociale Zekerheid, Onderwijs en Integratie met als rode draad 'Levensloopbeleid'. Is het op basis van de nieuwe kabinetsplannen voor diverse groepen mensen mogelijk verschillende activiteiten te combineren, of staan maatregelen juist de keuzevrijheid van mensen in de weg? Creëert dit kabinet een samenleving die daadwerkelijk de moeite waard is en waarin onderlinge solidariteit tussen mensen uitgangspunt is, of worden groepen door allerlei maatregelen uitgesloten? E-Quality concludeert dat het kabinet met de voorgenomen maatregelen en beleidsvoornemens in veel gevallen contraproductief zal zijn daar waar het de stimulering van levensloopbeleid aangaat.

Op donderdag 26 september is een verkorte weergave van ons Commentaar op de Rijksbegroting op papier beschikbaar. Vanaf vrijdag 27 september is het volledige Commentaar te bekijken op onze website: www.e-quality.nl