---
Maconomy en IBM versterken samenwerking met nieuwe software- en services-overeenkomsten
---
Versterkt partnership voorziet in ondersteuning van IBM's DB2 database door Maconomy- applicaties en in een samenwerking met IBM Nederland Global Services Amsterdam, 09/26/2002

Maconomy meldt dat het twee nieuwe overeenkomsten met IBM Corporation heeft gesloten. Maconomy zal zijn oplossingen compatibel maken met DB2 databasesoftware als aanvulling op de al bestaande databasealternatieven. Daarnaast zullen IBM Global Services Nederland en Maconomy gezamenlijk potentiële klanten definiëren en benaderen en de producten van de ander bij al bestaande klanten promoten.

De eerste overeenkomst betekent een versterking van Maconomy's streven om klanten net-based bedrijfsoplossingen te bieden, waarin service delivery, project-, resource- , relatiebeheer en e-commerce met multi-dimensionale financials en rapportagemogelijkheden geïntegreerd worden. Onder de overeenkomst zullen de bedrijven samenwerken om het product wereldwijd verder te ontwikkelen en te verkopen. Maconomy voor de DB2-database zal in de loop van deze herfst algemeen beschikbaar komen.

Het doel van de tweede overeenkomst is het creëren van een raamwerk voor de relatie tussen Maconomy en IBM om aan toenemende en veranderende vraag van klanten tegemoet te kunnen komen. Maconomy zal actief implementatie-, projectmanagement-, IT architectuur-, applicatiemanagement-, hardware- en adviesdiensten van IBM Global Services aanbevelen, terwijl IBM Maconomy's bedrijfsoplossingen actief promoot. De bedrijven gaan gezamenlijk potentiële klanten definiëren en benaderen en zullen ook de producten van de ander bij hun bestaande klanten aanbieden.

Gerard Borst: Sales Manager IBM Nederland: "We zien Maconomy als een toonaangevende oplossing in de professional services markt. Samen zullen wij de groeiende en snel veranderende vraag van klanten naar bijvoorbeeld management van grote complexe projecten kunnen beantwoorden".

Bent Larsen, CEO Maconomy: "We zijn verheugd over de versterking van de samenwerking met IBM. Zoals aangekondigd in ons halfjaarrapport ligt onze focus op het bouwen van brancheoplossingen en op het versterken van partnerships en distributie. Versterken van onze relatie met IBM is een logische stap binnen deze strategie."

De DB2 overeenkomst geldt wereldwijd, terwijl de teaming-overeenkomst zich tot Nederland beperkt. Wel zijn er in de overeenkomst bepalingen opgenomen voor evaluatie van mogelijke uitbreiding van de teaming-activiteiten buiten Nederland. De overeenkomst met IBM in Nederland houdt geen verband met de al bestaande partnership met PwC Consulting in Nederland.
---
END

---
Over Maconomy
Maconomy biedt softwareoplossingen voor 's werelds toonaangevende ondernemingen. Met zijn innovatieve technologie, levert Maconomy net-based oplossingen voor optimaal management van mensen en projecten van internationale bedrijven, inclusief de bijbehorende financials.
Maconomy is een open systeem dat via volledige integratie een naadloze bedrijfsbrede oplossing mogelijk maakt. Meer dan 650 bedrijven in 25 landen hebben Maconomy's oplossingen geselecteerd voor beter beheer en grotere winstgevendheid van hun onderneming. Vestigingen in Europa en de VS ondersteunen klanten zoals het Telematica Instituut, Avnet Enterprise Solutions, Avis/Cendant, Bcom3, Deloitte & Touche, Fulchrum Connections Ltd., IBM, Philips Design, Rambøll, WPP Group en Xerox Industry Solutions & Services (XISS)

Meer informatie
Maconomy Corporation
Silvio Douven, Business Manager
Hettenheuvelweg 41-43
1101 BM Amsterdam Z.O.

+31 20 661 26 26 of sd@maconomy.nl

Voor journalisten
Newsengine PR Amsterdam
Ineke Tiesinga
Paasheuvelweg 26
1105 BJ Amsterdam Z.O.

+31 20 567 21 70 of ineke.tiesinga@newsenginepr.com Ref.:MCY0001-DDDCA