Persbericht

Nieuwe full colour multifunctionals van Xerox

DocuColor 2240 en 1632: snel en betaalbaar voor kantoren en printshops

Amstelveen, 26 september 2002 -- Xerox introduceert twee nieuwe multifunctionele kleurensystemen voor kantoren en printshops. De lage kosten, hoge printsnelheden en de kwaliteit van de afdrukken zullen volgens Xerox de overstap van zwart-wit naar kleur in deze omgevingen bespoedigen. De systemen printen, kopiëren en scannen, waarmee de mogelijkheden toenemen om kleurendocumenten zowel op papier als elektronisch te beheren.

De Xerox DocuColor 2240 printer/copier en de DocuColor 1632 printer/copier drukken in kleur af voor minder dan 13 cent per pagina. Dat is een nieuwe mijlpaal voor de kosten per afdruk bij producten in deze klasse. De twee systemen kennen hetzelfde gebruiksgemak en dezelfde mogelijkheden voor hoge productie. De snelheden lopen van 22 ppm in kleur tot 40 ppm in zwart-wit voor de DocuColor 2240 en van 16 ppm in kleur tot 32 ppm zwart-wit op de DocuColor 1632.

De nieuwe DocuColor-systemen en de nieuwe toner die ze gebruiken behoren tot de belangrijkste technologische vernieuwingen die Xerox voor 2002 gepland had.

Rapporten of presentaties in kleur sprongen er een paar jaar geleden uit, maar de huidige professionals in kantoren zijn zo gewend aan de toegevoegde waarde van kleur dat het snel een vereiste wordt. De DocuColor 2240 en 1632 versnellen deze ontwikkeling door kleur betaalbaar te maken. Ze realiseren een drastische verlaging in operationele kosten en bieden uitstekende kleurkwaliteit en hoge productiviteit bij printen en kopiëren.

De voordelen van lage operationele kosten en hoge afdrukkwaliteit zijn mede een gevolg van de Emulsion Aggregation (EA)-toner, ontwikkeld in het Xerox Research Centre in Canada. Met deze technologie is minder toner nodig voor een afdruk, waardoor minder wordt verspild en wat zorgt voor een lagere prijs per afdruk. Bovendien levert de EA-technologie uitstekende kleurstabiliteit, waardoor automatische kleurbeheersing eenvoudiger wordt. De EA-technologie zorgt voor minder afval dan de meeste andere toners en is milieuvriendelijker. Daarbij zijn de prints beschrijfbaar, omdat EA-toner geen olie meer nodig heeft.

In de marktsegmenten waarin de nieuwe DocuColor-systemen zijn geplaatst wordt de komende vijf jaar volgens marktonderzoekbureau Gartner Dataquest een enorme groei verwacht. De DocuColor 2240 komt in de markt van de 21 tot 30 ppm-machines, met een verwachte jaarlijkse groei van 19,6 procent. De DocuColor 1632 opereert in de markt van 11 tot 20 ppm, waar men een groei verwacht van 13,2 procent. De systemen zijn bedoeld voor gebruik in werkgroepen in kantoren en bij printshops, copyshops en huisdrukkerijen. Ze kunnen voor zowel zwart-wit als kleuren-afdrukken worden gebruikt.

Beide printer/copier-modellen gebruiken een door Xerox ontwikkelde ingebouwde controller met een 400 MHz PowerPC 750 microprocessor. Deze ingebouwde controller draagt bij aan de compacte bouw van de machines, met een ingenomen vloeroppervlak van slechts 66 x 113 cm. De afdrukresolutie bedraagt maximaal 1200 x 1200 dpi, en voor de resoluties voor het scannen van JPEG- en TIFF-bestanden naar het netwerk kan de gebruiker kiezen tussen maximaal 600 x 600 of minimaal 200 x 200 dpi. Productiviteitsverhogend werken standaardfaciliteiten als: rippen tijdens het ontvangen van nieuwe informatie, printen en scannen; geen onderbrekingen tussen verschillende printopdrachten; elektronische vergaaropdrachten en papier bijvullen tijdens het printen. Beide machines kennen korte opwarmtijden en een eerste print die al na 7 seconden verschijnt.

De twee modellen hebben standaard een papiercapaciteit van 3140 vel, de hoogste in hun klasse. De paper handling kent een automatische documentinvoer voor betrouwbare dubbelzijdige afdrukken, een face-up uitvoerbak en een speciale opvangbak. Het maximale papierformaat bedraagt 30 x 47,5 cm en het afdrukbereik loopt tot 29,25 x 47 cm, waardoor A3 volledig aflopend geprint kan worden. De ondersteunde gramsgewichten lopen van 64 tot 220 g/m2.

Om het aantal service calls te verminderen zijn de toner, de drum-cartridges en de toner-afvalbak zo ontworpen dat gebruikers ze gemakkelijk zelf kunnen vervangen. De DocuColor 2240 en 1632 zijn per direct leverbaar. De distributie loopt via de vaste Xerox verkooppunten en agenten en via de Teleweb-kanalen. De DocuColor 2240 heeft een listprijs van ¤ 22.490 en de DocuColor 1632 een listtprijs van ¤ 18.870. Als optie is verkrijgbaar een 1000 vel afwerkings- en niet-unit voor een prijs van ¤ 2.600. De genoemde bedragen zijn exclusief btw.

Over Xerox Europe
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/-management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en geavanceerde R&D centra in Cambridge (UK) en in Grenoble (Frankrijk). Meer informatie over Xerox Europe is te vinden op www.xerox.com.

Xerox®, The Document Company® en het digitale X® "¢ zijn handelsmerken van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.


---