Ingezonden persbericht


VAI eerste Microsoft Gold Certified Partner voor Enterprise Systems in Nederland

Veenendaal, Schiphol-Rijk, 26 september 2002 - VAI heeft als eerste in Nederland de status van Microsoft Gold Partner voor Enterprise Systems verworven. Microsoft Gold Partners voor Enterprise Systems hebben de kennis en expertise om grote (meer dan 500 werkplekken) implementaties te ontwerpen, te plannen en uit te rollen bij grote organisaties. Hierbij worden Microsoft Windows 2000 Professional of Windows XP Professional, Windows 2000 Server of Windows 2000 Advanced Server, en/of Exchange 2000 gebruikt. Tevens zijn deze partners in staat een Active Directory-structuur te ontwerpen en te implementeren.

Microsoft verwacht van Gold Partners dat ze in staat zijn om de klant ICT-oplossingen met Microsoft-technologie van hoge kwaliteit te leveren en daarnaast dat zij zich continu ontwikkelen op het gebied van onze laatste producten en oplossingen. De certificering tot Gold Partner geeft klanten de garantie dat VAI beschikt over de juiste kennis en een bewezen staat van dienst op enterprise-gebied, zegt Michiel Willemse, Manager Partner Development and Marketing van Microsoft.

"Deze certificering is natuurlijk eervol. Het onderstreept de kwaliteit van onze producten en dienstverlening en we zijn dan ook trots en verheugd dat we de status van Microsoft Gold Certified Partner hebben verkregen," zegt Wilko Visser, oprichter en directeur van VAI. Deze certificering geeft onze klanten een goede houvast bij de keuze van een partner. Tevens hebben we gemerkt dat de Gold-status een uitstekend middel is om ons in de markt te onderscheiden."

Voor certificering als Gold Partner heeft een partner moeten voldoen aan een reeks zware criteria, waarbij niet alleen naar het aantal gecertificeerde medewerkers wordt gekeken, maar vooral ook naar succesvolle implementatietrajecten waarin de nieuwste Microsoft software in klantoplossingen centraal staat. Het Gold Partnership is de hoogste status van het Certified Partner programma. Microsoft verwacht dat Gold Partners zich als zodanig actief in de markt profileren en krijgen van Microsoft daarvoor ook de nodige tools en middelen ter beschikking.

Over VAI

VAI bv, opgericht in 1997, is een Nederlandse leverancier van oplossingen en producten op het gebied van softwaremanagement en deployment (o.a. VAI ID-Suite). Tevens biedt VAI services voor migratie, standaardisatie en instandhouding van de ICT-infrastructuur en applicatieomgeving. Toepassing van deze producten resulteert in lagere exploitatiekosten (TCO), hogere IT betrouwbaarheid en betere beschikbaarheid van applicaties. Eén van de doelstellingen van VAI is om in een snel veranderende omgeving voor een voorspelbaar changemanagement en beter beheer te zorgen. VAI heeft inmiddels circa 100 medewerkers. Het hoofdkantoor van VAI staat in Veenendaal. De oplossingen van VAI worden gebruikt bij gerenommeerde klanten zoals Ministerie van Defensie, TPG Post en Stork. Meer informatie vindt u op www.vai.nl

Over Microsoft

Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat. Meer informatie vindt u op www.microsoft.nl.

Microsoft en Windows zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.