Ingezonden persbericht

Persberichten Politie Twente van 26 september 2002 Monique Oude Wolbers 053 455 55 07 tot 12.00 uur

Noordwest-Twente:

Zakkenroller actief
02-074181/266
Wierden en Rijssen
Dinsdag 24 september
Op genoemde dag sloeg een zakkenroller twee keer toe. Eerst in een supermarkt in Rijssen aan de Boomkamp en later in Wierden aan de Marktstraat. In Rijssen werd een vrouw aangesproken door een jongeman en in gebrekkig Duits gevraagd naar de prijs van een bepaald product. Vervolgens liep deze jongeman de winkel uit. Bij de kassa ontdekte de vrouw dat haar portemonnee uit haar tas was verdwenen. Een soortgelijke diefstal deed zich voor in een supermarkt in Wierden. Daar werd een 56-jarige inwoonster het slachtoffer van diefstal van haar portemonnee nadat zij was aangesproken door een jongeman in gebrekkig Duits. In beide gevallen betreft het een licht getinte jongeman.

Aanrijding met letsel en doorrijding
02-764349
Rijssen Ligtenbergerdijk
Woensdag 25 september 09.00 uur
Een 58-jarige automobiliste uit Nijverdal reed over genoemde weg. Ter hoogte van de kruising met de Schepelweg kwam haar op dezelfde weg een personenauto tegemoet. Deze hield niet voldoende rechts, waardoor de 58-jarige moest uitwijken naar rechts om een aanrijding te voorkomen. Zij kwam in de berm terecht en verloor de controle over haar auto. Ze schoot naar links en kwam in het weiland daar tot stilstand, nadat ze over de kop was geslagen met haar auto. Ze liep snijwonden op aan haar hand en werd ter plaatse door het ambupersoneel behandeld. De tegenligger is doorgereden en tot nu toe onbekend.

Aanrijding met letsel
02-764403
Nijverdal Overwaterweg
Woensdag 25 september 13.55 uur
Een 55-jarige automobiliste reed bij haar woning weg en wilde rechts af slaan de Overwaterweg op. Zij werd echter afgeleid door een tractor in een weiland, welke aan het bokken was. Hierdoor zag ze niet dat van rechts een truck met oplegger naderde. De 34-jarige chauffeur van de truck probeerde een aanrijding met de 55-jarige te voorkomen en week uit naar rechts. Hij kwam met zijn combinatie te ver in de berm, waardoor deze kantelde en in de sloot terechtkwam. Hierbij drukte de combinatie een boom om, welke vlak naast de landbouwer in het weiland ter aarde stortte. De 55-jarige automobiliste werd met een vermoedelijk gebroken borstbeen naar het ziekenhuis overgebracht.

Aanrijding met letsel
02-764428
Aadorp Heuveltjeslaan
Woensdag 25 september 15.30 uur
Op het fietspad langs genoemde weg reed in de richting Vriezenveen een colonne fietsers. Deze werd ingehaald door drie achter elkaar rijdende fietssters. Uit tegenovergestelde richting naderde op hetzelfde fietspad een 37-jarige bromscootster uit Vriezenveen. De eerste van de drie inhalende fietssters kan nog net uitwijken. Een aanrijding met de andere twee fietssters volgt. De bromscootster is met armletsel naar het ziekenhuis overgebracht. De twee fietssters, een 13- en 18-jarige uit Vroomshoop bleven ongedeerd.

Verkeersongeval met letsel door maishaksel
02-764499
Westerhaar-Vriezenveense Wijk Sibculoseweg
Woensdag 25 september 21.10 uur
Een bromscootster uit Westerhaar-Vrienzenveense Wijk reed over de parallelweg van genoemde weg. Door een hoeveelheid maishaksel op het wegdek ging onderuit. Ze liep daarbij schaafwonden op en een pijnlijke heup. De politie stelt een onderzoek in naar de veroorzaker van de vervuiling.

Snelkraak bedrijfspand
02-764522
Almelo Plesmanweg
Donderdag 26 september 00.15 uur
Nadat een grote etalageruit was vernield werd toegang verkregen tot het bedrijfspand. Het is nog niet bekend wat er in totaal is weggenomen, in ieder geval twee elektrische machines. Door een personeelslid van de bewakingsdienst is kort voordat het alarm afging een donkerkleurige auto voor het pand gezien met daarnaast twee mannen. De politie stelt een onderzoek in.