Amsterdam Airport Schiphol

26-09-2002

Amsterdam Airport Schiphol ontvangt Business Traveller prijs

Amsterdam Airport Schiphol ontvangt voor 21ste maal Business Traveller prijs als beste luchthaven van Europa Traveller prijs als beste luchthaven van Europa.

Amsterdam Airport Schiphol is wederom uitgeroepen tot beste zakenluchthaven van Europa 2002 in de jaarlijkse enquête gehouden onder lezers van het toonaangevende Britse blad voor zakenreizigers, Business Traveller. De luchthaven Schiphol ontving deze prijs voor de 21ste maal sinds 1980. De Britse luchthavens Londen Heathrow en Gatwick kwamen op respectievelijk de tweede en derde plaats .

Naast Schiphols één terminal concept in combinatie met het makkelijke overstappen, staan het uitgebreide netwerk van verbindingen vanuit het Verenigde Koninkrijk en wereldwijd hoog aangeschreven bij Britse zakenreizigers. Daarnaast wordt de grote verscheidenheid aan faciliteiten voor de zakenreiziger zoals valet parking, de business- en communiatiecentra alsmede het aantal kwaliteitshoreca- en winkelvoorzieningen bijzonder gewaardeerd.

Tijdens de prijsuitreiking gisteren in Londen, zei Kees-Jan Dosker, Directeur van de Business Unit Airlines van Schiphol Group, blij te zijn met de prijs. "Dit is wederom een bevestiging van het feit dat Amsterdam Airport Schiphol nog steeds een aantrekkelijke luchthaven is voor Britse zakenreizigers. Wij blijven het AirportCity concept voortdurend ontwikkelen om het reisproces op de luchthaven zo gemakkelijk en plezierig mogelijk te maken".

Nieuwe faciliteiten zijn o.m. het Privium serviceprogramma, dat frequente reizigers snelle en veilige grenspassage biedt door middel van irisherkenning. Eind november dit jaar wordt een dependance van het Rijksmuseum Amsterdam in de terminal geopend, dat reizigers in de gelegenheid stelt om kennis te maken met een tiental kunstwerken van beroemde Nederlandse meesters uit de Gouden Eeuw Via de website www.schiphol.nl worden diverse reisdiensten aangeboden.

Het zakenblad Business Traveller heeft een oplage van 50.000 en was het eerste blad dat eind jaren zeventig zijn lezers vroeg om de beste luchthaven en de beste luchtvaartmaatschappij aan te wijzen. De luchthaven heeft sinds 1980 ruim 100 internationale eerste prijzen in de wacht gesleept. Deze week kreeg Schiphol in Athene ook een prijs voor de beste airline marketing van alle luchthavens met meer dan 25 miljoen passagiers.