Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 26-09-2002
1e Persbericht van 26 sepember 2002



Eindhoven: Politieman bestolen
Woensdagavond rond 20.10 uur is op de Michelangelolaan een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt toen hij een dienstfiets van een politieman stal en daarmee aan de haal wilde gaan. Twee politiemannen en twee beveiligingsbeambten van het Catharina ziekenhuis waren die avond bezig post in te nemen om eventuele dieven van fietsen en bromfietsen te kunnen betrappen. Regelmatig worden op het terrein fietsen en bromfietsen gestolen. Een agent was in burger op een snorfiets. Een andere agent in burger zat in een rolstoel op een strategische plaats. Hij had vlakbij zijn dienstfiets klaar staan om een eventuele dief te kunnen volgen. Rond 20.00 uur kwam een verdachte het terrein op en hij ging op zoek naar een fiets van zijn gading. Tot tweemaal toe doorzocht hij de stalling maar vond er geen rijwiel dat hem aanstond. Hij liep voorbij de agent in de rolstoel en zag toen een fiets die hem wel aanstond. Hij pakte de dienstfiets en ging ermee vandoor. Tot verbazing van vele bezoekers stond de man in de rolstoel plotseling op en zette te voet de achtervolging in de op dief van zijn fiets. Na een korte achtervolging werd de man aangehouden. Na onderzoek op het politiebureau bleek dat de fiets die de man achtergelaten had ook gestolen was. De man bleek tevens tweemaal eerder gezien te zijn bij fietsendiefstallen op het terrein van het ziekenhuis. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Mislukte overval
Woensdagavond rond 23.30 uur hebben twee nog onbekende mannen de eigenaar van een patatzaak aan de van Amstelstraat overvallen. De mannen waren beiden gewapend met een vuistvuurwapen. Ze eisten onder dreiging van de wapens geld. De eigenaar dacht dat de wapens nep waren en gaf daarom geen geld af. De twee overvallers zijn onverrichter zake vertrokken.

Helmond: Inbraak in woning
Woensdagavond tussen 18.30 en 22.00 uur is ingebroken in een woning aan de Professor Rommelaan. De inbreker forceerde een raam. Er zijn twee fototoestellen, een telefoon en een horloge gestolen.

Valkenswaard: Computerdieven gepakt
Donderdagmorgen rond 2.20 uur zijn op de Aalsterweg in Eindhoven vier mannen uit Dordrecht (20-21-22 en 22 jaar oud) aangehouden. Ze worden er van verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een bedrijf aan De Hofnar in Valkenswaard. Tijdens de inbraak trad een alarm in werking. Een getuige zag de inbrekers er in een auto vandoor gaan en gaf dat door aan de gewaarschuwde politiemensen. Politiepatrouilles zetten de omgeving af. Op de Aalsterweg wisten agenten de auto met de vier mannen aan de kant te zetten. In de kofferruimte van de auto lagen tien computers die bij het bedrijf waren gestolen. De vier zijn op het politiebureau in verzekering gesteld. De politie is nog wel op zoek naar de bewuste getuige. Hij wordt verzocht contact op te nemen met de politie van Valkenswaard. Tel. 0900 8844.