Katholieke Universiteit Nijmegen

Benoeming Faculteit der Rechtsgeleerdheid
Prof. dr. iur. H.J. Scholten benoemd tot bijzonder hoogleraar Duits recht
Dr. Hans-Joseph Scholten is met ingang van 1 september benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de KU Nijmegen met als leeropdracht ´Duits recht'. De leerstoel is ingesteld door de Stichting Nijmeegs Universiteitsfonds en geldt voor een periode van vijf jaar. Van 1998-2000 was prof. Scholten ook al als bijzonder hoogleraar verbonden aan de KUN. Scholten is sinds 1996 raadsheer aan het gerechtshof te Düsseldorf.

Dr. Scholten (in 1954 geboren te Kleve) studeerde rechten en sociologie aan de universiteiten van Freiburg en Bonn. Hij promoveerde in 1994 aan de Universiteit van Freiburg op een proefschrift over internationaal strafrecht.
Dr. Scholten werkte van 1980-1985 als wetenschappelijk medewerker bij het Max Planck Instituut voor buitenlands en internationaal strafrecht in Freiburg. Daarna werkte hij vijf jaar als rechter in Essen. Van 1990-1995 was hij referent voor Europees en Constitutioneel Recht bij het Ministerie van Justitie in Nordrhein Westfalen. Dr. Scholten zal onderwijs geven in het bijzonder op het gebied van Duits staats- en strafrecht.
19-9-2002