Universiteit Maastricht

Universiteit Maastricht
Persbericht
26 september 2002

Prof.dr. H. Hillen nieuwe decaan Geneeskunde UM

Het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht (UM) heeft prof.dr. H. Hillen per 1 oktober 2002 benoemd tot decaan van de Faculteit der Geneeskunde. De benoeming geldt voor een periode van vier jaar. Harry Hillen, sinds 1993 hoogleraar Interne Geneeskunde aan de UM, volgt als decaan prof.dr. G. Kootstra op.

Het College van Bestuur heeft daarnaast als extern bestuurder drs. D. van Buren aangesteld om in eerste instantie een diagnose van de situatie van de faculteit in financieel, organisatorisch en bestuurlijk opzicht te maken. Het College van Bestuur zal nadien bezien op welke wijze Van Buren betrokken wordt bij het veilig stellen van de financiële positie en de verdere ontwikkeling van de faculteit Geneeskunde, in het bijzonder de concretisering van de verdergaande samenwerking van de faculteiten Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen met het academisch ziekenhuis Maastricht (azM). Dick van Buren, psychiater en onder meer voormalig directeur van een psychiatrisch ziekenhuis, is verbonden aan Boer & Croon Process Managers.

Noot voor de pers:
De afdeling Communicatie van de Universiteit Maastricht is bereikbaar via tel. 043-388 2044, buiten kantooruren 06 21276512. De persberichten van de UM staan ook op internet www.pers.unimaas.nl.