Politie Twente


Persberichten Politie Twente 26 september 2002
Jan Camphuis: 053-4555350, sema: 06.57634981

Zuid-Twente:

Aangever bleek verdachte
02-069915
Enschede, Burg. van Veenlaan / Londenstraat
9 sept.jl. / 18 sept.jl. en gisteren 25 september
9 september werd door een 34 jr. man uit Enschede aangifte gedaan van diefstal van zijn auto vanaf de Burgemeester van Veenlaan in Enschede. Op 18 september kwam bij de politie met de post een envelop binnen met daarin een autosleutel en een briefje waarin stond vermeld dat de dader de auto niet meer nodig had en dat deze geparkeerd stond aan de Londenstraat in Enschede. Hier werd op de 19e inderdaad de auto aangetroffen en ging deze terug naar de 34 jr. aangever. Uit een ingesteld onderzoek naar de dader van de diefstal, en dus tevens de schrijver van de brief bleek dat de 34 jr. valse aangifte had gedaan en zelf de brief had getypt en gepost.Hij verklaarde zijn gedrag omdat hij op 8 september 's avonds op de weg tussen Delden en Hengelo was geflitst. De volgende dag had hij besloten om aangifte te doen van diefstal van zijn auto, om onder de snelheidsbekeuring uit te komen. Een paar dagen later had hij de brief getypt en gepost omdat hij de auto weer nodig had.Gisteren is hij over e.e.a. gehoord en is hem, na overleg met de officier van justitie, voor het doen van valse aangifte een bekeuring van ¤ 220 uitgedeeld. Dus nu naast de snelheidsbekeuring ook nog een bekeuring voor deze valse aangifte.


Beroving
02-764535
Enschede, Anjelierstraat
Donderdag 26 september, omstreeks 02.55 uur
Werd gemeld dat een 32 jr. Enschedese in de omgeving van haar woning was beroofd. Zij had haar hond uitgelaten. Terwijl ze op haar gsm aan het bellen was, had ze van een nog onbekend persoon een klap met iets hards tegen haar hoofd gekregen. Ze kwam te vallen en is enkele ogenblikken buiten bewustzijn geweest. Toen ze weer bij kwam bleek dat haar gsm verdwenen was. Ze is naar huis gegaan en de politie werd gebeld. De hoofdwond is door de politiemensen verbonden en de 32 jr. doet vandaag aangifte.


Brand in woning
02-764336
Haaksbergen / Buurse, Ekkersweg
Woensdag 25 september, omstreeks 08.25 uur
Brak in een slaapkamer van een woning aan de Ekkersweg in Buurse, brand uit. Door de bewoonster werden twee kleine kinderen naar de buren gebracht en de buurman bluste de brand. De ter plaatse gekomen brandweer heeft alleen maar de zaak nog gecontroleerd. Nog niet is duidelijk hoe de brand heeft kunnen ontstaan. Er ontstond rook en roetschade op de bovenverdieping en zolderverdieping van de woning. Schadebedrag is ook nog niet bekend.


Aanhouding vervelend en lastig persoon
02-764476
Enschede, Emmastraat
Woensdag 25 september, omstreeks 18.50 uur
Werd kennis gegeven dat men op de Emmastraat last had van een vervelend persoon. Hij viel mensen lastig en was volgens de melders behoorlijk dronken. Toen de politiemensen kwamen lag hij te slapen. Hij is wakker gemaakt en hem werd medegedeeld dat hij mee moest naar het bureau. Dit wilde hij niet en de man, een 25 jr. Enschedeer, begon zich te verzetten en schold de politiemensen uit voor alles wat mooi en lelijk is. Met de nodige moeite, waarbij geweld gebruikt moest worden en ook de politiemensen de nodige trappen kregen, werd hij in de politieauto gewerkt en werd hij overgebracht naar het bureau. Hij bleef echter vervelend en omdat de politiemensen de indruk hadden dat hij niet dronken was, maar onder invloed van de nodige pillen cq medicijnen, is de gemeentearts erbij geroepen. Deze vond het beter de man op te laten nemen in een ziekenhuis. Hierop is de 25 jr. met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo.




vanaf vandaag, tot volgende week donderdag de 3e oktober, heeft ageeth
doldersum perspiket. ageeth is zoals ook reeds doorgegeven bereikbaar op
sema 06.58210525.


gr.
jan camphuis