KLM

02/054

KLM start verkoop hoogwaardige consumentenartikelen

AMSTELVEEN, 26 september 2002 KLM start bij wijze van proef vanaf 1 oktober 2002 in zestien Europese landen met de verkoop van hoogwaardige consumenten producten. Via een 'KLM Shop'-catalogus worden diverse artikelen aan boord van KLM-vluchten aangeboden. Bestelling kan door middel van een formulier, waarna de spullen met een 'niet goed geld terug garantie' worden thuisbezorgd. Verder kan besteld worden via www.klm.com of een telefonische helpdesk (0115 640 438). De helpdesk en de thuisbezorging worden verzorgd door Neckermann Business Services.

Afhankelijk van het koopgedrag en de klantenwaardering wordt na de proefperiode van drie maanden besloten of deze shopservice structureel wordt ingevoerd. Met deze service speelt KLM in op de wens van de passagier om aan boord een breder assortiment aan artikelen te kunnen kopen, naast het reguliere taxfree aanbod. Daarnaast wordt de service aan de Flying Dutchman-leden uitgebreid. Zo kunnen FD-leden bij elk gekocht artikel FD-punten verdienen of een gedeelte van het bedrag met FD-punten betalen.

De verkoop van consumenten producten door luchtvaartmaatschappijen is niet nieuw. Enkele jaren geleden introduceerde Northwest Airlines een dergelijke succesvolle service onder de naam Skymall. Northwest Airlines biedt soortgelijke producten aan als de KLM Shop.

De artikelen uit de KLM Shop worden niet belastingvrij aangeboden, aangezien ze thuis worden bezorgd. De bezorging vindt plaats in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Portugal, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Duitsland, Groot-Brittannië, Ierland, Zweden, Denemarken, Finland en Noorwegen. De levertijd verschilt per land, maar is maximaal twintig dagen.

Assortiment
KLM Shop biedt een breed assortiment van hoogwaardige producten waaronder artikelen van eigen merk, zoals:
· Exclusief: KLM-piloten horloge, KLM-koffer, KLM-old timer set;
· Beeld & Geluid: DVD-spelers, CD-spelers, walkmans, camera's;
· Huishoudelijk: kook- en design artikelen, espresso-apparaten;
· Doe het zelf gereedschap;

· Mooi & Gezond: schoonheidsartikelen, badjassen;
· Sport & Fitness: fitnessapparaten;

· Op Reis: tenten, koffers, rugzakken.