Gemeente Brunssum

Laatste wijziging 25 september 2002 Publicaties - 25 september 2002
Eerste steen voor 'In den Kloostertuyn' Gebouwen gemeente Brunssum legionellavrij
Commissie AWACS Raadsvergadering van 3 september Najaarskermis op Koutenveld Laat uw stem horen via het referendum Kermisloten verkrijgbaar op de Brunssumse markt Telefonische spreekuren bouwvergunningen
Terrassen op het Lindeplein Bereikbaarheid afdeling RO/BWT "Liever praten dan bekeuren" Spreekuren wethouders Wijkpost Noord krijgt een 8 Heeft m'n buurman bouwplannen? Wijkatlas 2002 op internet
Stedelijke vernieuwing in Brunssum BRUNSSUM ZOEKT NIEUWE BURGEMEESTER: Koopzondagen 2002 Brunssum zoekt een nieuwe burgemeester... LOO Brunssumse evenementenzender Profielschets nieuwe burgemeester Een 7,3 voor wonen in Brunssum
Weekmarkt RECONSTRUCTIE BODEMPLEINROUTE:
Evenementenkalender 2002 Akerstraat vanaf 13 augustus afgesloten DUALISME IN DE GEMEENTEPOLITIEK: VEILIGHEID:
Dualisme in de gemeentepolitiek Spreekuur maatschappelijk werk en politie in Egge
Inspreekuur voor burgers Spreekuren wijkpost in Brunssum-Noord VERKEER/VERVOER:
Verkeersmaatregelen tijdens kermis
Parkeerverwijssysteem helpt bezoekers
Omleidingen bussen te Brunssum
Verkeersspreekuur

---

Eerste steen voor 'In den Kloostertuyn'

Op woensdag 25 september heeft wethouder D. Akkermans de eerste steen gelegd voor de nieuwbouw aan de Kloosterstraat. Het nieuwe complex heet In den Kloostertuyn en biedt woonruimte aan gezinnen, senioren en mensen met een verstandelijk handicap. De nieuwbouw is naar verwachting in het najaar van 2003 voltooid.

Aan de zijde van de Kloosterstraat worden straks 10 gezinswoningen met tuin gebouwd. Het gaat hier om huurwoningen met een huurprijs onder de huursubsidiegrens. Verder komt er een vrijstaande koopwoning. Achter deze rij woningen verrijst straks een appartementencomplex bestaande uit drie lagen (plus ondergrondse parkeergarage). Dit complex bevat 19 koopappartementen die uitermate geschikt zijn voor senioren vanwege de ligging (in het centrum, maar op een rustige plek) en de voorzieningen. Naast dit complex komt een aparte vleugel van de Stichting Pepijn. Hier wonen straks 18 verstandelijk gehandicapten. De nieuwbouw wordt ook aangegrepen om de omgeving op te knappen, inclusief de getrapte rozentuin en de Kloosterstraat zelf. Daarmee wordt dit stukje Brunssum een mooie plek om te wonen en te leven.
---

Parkeerverwijssysteem helpt bezoekers Centrum van Brunssum beter bereikbaar

Brunssum beschikt sinds maandag 30 september over een volwaardig parkeerverwijssysteem. Dankzij een netwerk van 33 borden met daarop verwijzingen naar de belangrijkste parkeerterreinen in het centrum van Brunssum kunnen bezoekers snel en gemakkelijk een (gratis) parkeerplaats vinden. Met de plaatsing van het systeem komt de gemeente toe aan een dringende wens van de Brunssumse ondernemers om de bereikbaarheid van het centrum te verbeteren.

Brunssum beschikt over een groot aantal uitstekende gratis parkeerplaatsen in het centrum van de stad. Om bezoekers te helpen de parkeerterreinen snel en gemakkelijk bereiken, heeft de gemeente nu op alle invalswegen borden geplaatst met daarop verwijzingen naar het Koutenveld, het Lindeplein, het Doorvaartplein en de parkeerterreinen bij De Parel en op de Wilhelminastraat, Rumpenerstraat-midden en de Kerkeveldstraat.
De borden vermelden niet alleen de route naar een parkeerterrein, maar ook of er onbeperkt, danwel beperkt geparkeerd kan worden - in dat laatste geval wordt ook de maximale parkeerduur vermeld. Zo kan de bezoeker in een vroeg stadium kiezen voor het gewenste parkeerterrein.

Het nieuwe parkeerverwijssysteem leidt tot een betere regulering van de verkeersstromen. Daardoor neemt de bereikbaarheid van het centrum toe, terwijl het zoekverkeer (en daarmee de verkeersoverlast) afneemt. Verder wordt met dit systeem optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare parkeerruimte.

---

Met een loterij 'speciaal voor de kinderen' Najaarskermis op Koutenveld

Van vrijdag 4 oktober tot en met dinsdag 8 oktober vindt op het Koutenveld de najaarskermis plaats. Vijf dagen lang staat Brunssum in het teken van poffertjes, autoscooters, draaimolens, loopspookhuizen, baby flugs en suikerspinnen.

De officiële opening van de kermis is op zaterdag 5 oktober, om 14.00 uur. De opening, die wordt verricht door wethouder Goof Janssen, staat in het teken van Dierendag en wordt opgeluisterd door optredens van een aantal dierenfiguren (3 biggen, 1 hond en 1 gelaarsde kat) en maître Pierre (als een imitatie 'Paul de Leeuw'). De muzikale omlijsting gebeurt door Guster Gong Ut Goot.

Attracties
Dit jaar zijn op de Brunssumse najaarskermis weer vele attracties aanwezig, zoals discovery aqua fun, bungee bullet, loopspookhuis, love machine, polyp, gravitron, superrups, fotoschietsalon, autoscooters, rock 'n roller-trip, jackpot, pusher, skeeball, holly cranes, lucky cranes... teveel om op te noemen! Speciaal voor de kinderen is er een draaimolen, een beach jumper, een baby flug, een golfbaan, een duinbuggies, een lijntrekspel, eendjesspel, en de pony's. En er is ook allerlei lekkers verkrijgbaar: poffertjes, suikerspinnen, gebak/oublies, pinda/oublies, nougat suikerwerk. De dierenfiguren zullen waardepenningen uitgeven die bij de meeste attracties ingeleverd kunnen worden. De penningen vertegenwoordigen een waarde van ¤ 0,68. Tevens delen zij een verrassing uit!

Op zondag 6 oktober zal de Mill Hill Custom Whealers vanaf 14.30 uur een aantal oude voertuigen ('oldtimers') showen aan de rand van het kermisterrein.

Kindermiddag
De traditionele kindermiddag is op maandag 7 oktober. Vanaf 16.00 uur zal er een mobiele kinderboerderij aanwezig zijn op het kermisterrein en vanaf 17.30 uur zal er een team van clowns de kinderen (en hun ouders) vermaken met grappen en grollen. Ook zal er op de kindermiddag tot 18.00 uur een schminkteam aanwezig zijn waar kinderen gratis hun gezichten kunnen laten schminken.
Dinsdag 8 oktober is de grote familiedag. Bij diverse attracties kunt u dan profiteren van aanbiedingen. Let op de affiches bij de stands waar de aanbiedingen lopen! 's Avonds is om 20.00 uur de trekking van de loterij, met prijzen speciaal voor kinderen! Hoofdprijs: een Sony Playstation 2 (+ spel). Tweede prijs is een X-box (+ spel), derde prijs een Game-cube (+spel). Ook zijn er diverse troostprijzen. De loten zijn tijdens de kermisdagen verkrijgbaar bij de kermisexploitanten (en op 5 oktober ook op de Brunssumse markt). De winkeliers aangesloten bij Brunssum City Promotion zullen voorafgaand aan de kermis ook loten uitgeven. Inleveren van de loten kan op dinsdag 8 oktober, tussen 18.00 en 20.00 uur, in de groene bus nabij de poffertjessalon.

De openingstijden: op vrijdag is de kermis geopend van 16.00 tot 24.00 uur. De andere dagen van 14.00 tot 24.00 uur.

Nog even dit: bij een mooi kermisfeest hoort een opgeruimd kermisterrein. De reinigingsdienst Rd4 houdt dagelijks het terrein schoon. Ook u kunt hieraan meehelpen door uw afval te deponeren in de daarvoor bestemde containers. Alvast bedankt!