Gemeente Leiden

NIEUWE DIRECTEUR DZB LEIDEN

Nieuwe directeur De Zijlbedrijven


1 oktober a.s. wordt de heer A. (Adriaan) Klok directeur van De Zijlbedrijven. Adriaan Klok is de opvolger van de heer P.A. Anthonisse die sinds oktober 2000 interim-directeur DZB was.

Adriaan Klok (55) heeft ruime ervaring met en kennis van cultuur en werkwijze binnen de sociale werkvoorziening. Zo is hij momenteel algemeen directeur van ADZ Vlissingen, een geprivatiseerde provinciaal werkende organisatie op het gebied van de Sociale Werkvoorziening. ADZ heeft 300 WSW-medewerkers en een wisselend aantal medewerkers in andere regelingen.

Voordat hij bij ADZ Vlissingen werkte was hij o.a. werkzaam als bedrijfsdirecteur Sociale Werkvoorziening Utrecht. Als bedrijfsdirecteur is hij in Utrecht verantwoordelijk geweest voor de integratie van twee sociale werkplaatsen. Ook was hij in deze periode actief in de omvorming van de "zorgcultuur" binnen het bedrijf naar een meer "bedrijfsmatige cultuur". Uiteindelijk is in Utrecht onder zijn leiding de Utrechtse Werkbedrijven Holding BV (met 2200 medewerkers) ontstaan.