Persberichten politie Rivierenland

---

Donderdag, 26 september 2002

---

Zevenaar Verkeerscontrole
Op woensdag 25 september 2002 tussen 07.00 en 08.30 uur heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op het Hengelder te Zevenaar. Van de 21 gecontroleerde bromfietsen werden er 4 bekeurd voor een te hoog vermogen. Verder werd er één bekeuring uitgeschreven voor het niet dragen van een autogordel en één bekeuring voor een defecte koppeling van een aanhangwagen.

Zevenaar Rijden tijdens ontzegging rijbevoegdheid Op woensdag 25 september 2002 omstreeks 17.35 uur controleerde de politie een auto op de Willem de Zwijgerlaan te Zevenaar. Van deze bestuurder, een 53-jarige inwoner van Steenderen, bleek het rijbewijs te zijn ingevorderd. Hij mocht derhalve niet in een auto rijden. De man werd meegenomen naar het politiebureau. Op het politiebureau bleek dat deze bestuurder nog een geldboete moest betalen van 907,56 euro. Na betaling van de boete verliet de man lopend het bureau.

Westervoort Doorrijden na beschadiging voertuigen Op woensdag 25 september kwam omstreeks 19.15 uur de melding binnen dat er schade was aangericht aan een aantal auto's die geparkeerd stonden aan de Zwarte Dreef te Westervoort. De schade zou veroorzaakt zijn door een bromfiets die de bocht verkeerd genomen had en daardoor meerdere auto's geraakt had. De bromfiets is er met de beide bestuurders vandoor gegaan. De politie heeft de zaak in behandeling en verzoekt een ieder die iets gezien heeft van de aanrijding contact op te nemen met de politie te Duiven, telefoonnummer 0800-8844.

Duiven Aanrijding met letsel
Op de Zuidsingel te Duiven vond op woensdag 25 september omstreeks 21.30 uur een aanrijding met letsel plaats tussen een bestuurder van een personenvoertuig en een bromfietser. De 17-jarige bestuurder van de bromfiets, afkomstig uit Pannerden, negeerde een stopbord en stak de Zuidsingel over. De 32-jarige automobilist uit Zevenaar kwam toen in botsing met de 17-jarige bromfietser. De bestuurder van de bromfiets is met been en nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis te Zevenaar.

Bemmel Snelheidscontrole
Op 25 september 2002 vond tussen 15.00 en 21.00 uur een snelheidscontrole plaats op de Karstraat te Bemmel. Hier geldt in verband met de werkzaamheden aan de Betuweroute een snelheidsbeperking van 50 km/uur. In totaal werden 4400 voertuigen gecontroleerd. Van dit aantal reden 244 voertuigen te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km/uur. De overtreders kunnen binnenkort een acceptgiro in hun brievenbus verwachten.

Elst Aanrijding met ernstig letsel
Een 38-jarige man uit Elst is op woendagavond 25 september om omstreeks 23.45 uur zwaargewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval in Elst. De automobilist reed over de Grote Molenstraat in Elst toen hij door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor. Zijn voertuig raakte een lantaarnpaal en sloeg vervolgens over de kop. Het slachtoffer raakte daarbij bekneld en moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd. Het slachtoffer werd met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval.

Elst Agressieve verkoop van loten
Twee inwoners van de gemeente Elst namen eerder deze week contact op met de politie nadat één respectievelijk twee jongemannen (leeftijd 20-25 jaar) hen op een agressieve manier (aan de deur) benaderd hadden om loten te kopen. Door deze agressieve manier van verkopen en de onduidelijkheid rond (het doel van) de loterij zijn beide inwoners zijn hier niet op ingegaan.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl