Gemeente Eemnes


* Gemeenteberichten week 39 (datum mededeling 26 september 2002)

* Tweede vaccinatieronde

* Beleidsregels planologische kruimelgevallen
* Informatieavond Begroting 2003
Gemeenteberichten week 39
Bouw- en sloopplannen
Ingekomen meldingen/aangevraagde bouw- en sloopvergunningen
- Meentweg 31, slopen schuur en veldschuur, ingekomen 16 september 2002.

- Braadkamp 15, tijdelijk plaatsen van een noodgebouw (uitbreiding kantoren), ingekomen 17 september 2002.

Verleende toestemming/bouw- en sloopvergunningen
- Meentweg 31, slopen schuur en veldschuur, verzonden 23 september 2002.

- Kamgras 16, 18, 20 en 22, plaatsen dakkapel op voorzijde dakvlak, verzonden op 24 september 2002.

- Hondsdraf 30, plaatsen dakkapel op achterzijde dakvlak, verzonden op 24 september 2002.
Verleende kapvergunningen

- Aartseveen 20, een denneboom en een prunus.
- Meentweg 21, een ceder.
Voorgenomen vrijstellingen bestemmingsplan

- Braadkamp 15, plaatsen tijdelijk bijgebouw (kantoor).
- Beukenlaan 1-2 (Golfbaan), plaatsen vangnetten drivingrange.
Er kan uitsluitend toestemming worden verleend na vrijstelling van het bestemmingsplan. Deze bouwplannen liggen vanaf vrijdag 27 september 2002 gedurende resp. 2 weken (Braadkamp 15) en 4 weken (Golfbaan) voor een ieder ter inzage bij de sector VROM. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk zienswijze tegen het verlenen van vrijstelling indienen bij Burgemeester en Wethouders.

Tweede vaccinatieronde op donderdag 3 oktober

In september krijgt de tweede groep kinderen uit de regio een oproep zich te laten vaccineren tegen meningokokkenziekte. Het gaat dan om kinderen geboren op of na 1 juni 1987 en voor 1 juni 1996.

In de gemeente Eemnes vinden de vaccinaties voor de tweede groep plaats op donderdag 3 oktober in Sport- en ontmoetingscentrum De Hilt, Hasselaarlaan 1c, Eemnes.

Iedereen die tot de doelgroep behoort krijgt twee weken van tevoren persoonlijk een oproep thuisgestuurd met alle informatie omtrent plaats en tijdstip waarop men de gratis prik kan komen halen. Wanneer binnen een gezin meerdere oproepen worden ontvangen, mag men op één tijdstip met alle kinderen komen.

Wie door bijzondere omstandigheden (ziekte e.d.) niet in staat is om de prik te komen halen krijgt op maandag 4 november een laatste kans. Op die dag organiseert de GGD in het GGD gebouw in Amersfoort een inhaaldag waar de laatste gelegenheid wordt geboden om de prik gratis te krijgen. Hiervoor moet men telefonisch wel een afspraak maken (tussen 17.00u en 19.00u 033 - 4678 100).

Op de website van de GGD Eemland wordt voortdurend nieuwe informatie geplaatst over de campagne: www.ggdeemland.nl.

Beleidsregels planologische kruimelgevallen

Sinds 7 maart 2002 is met de inwerkingtreding van de Wet dualisering gemeentebestuur artikel 148 Gemeentewet komen te vervallen. Dit artikel diende als wettelijke basis voor vaststelling van de gemeenteraad van beleidsregels voor het college van burgemeester en wethouders bij de uitoefening van zijn bevoegdheid om vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan voor zogenoemde planologische kruimelgevallen, op grond van artikel 19, derde lid Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) juncto artikel 20 Besluit op de ruimtelijke ordening (Bro). Planologische kruimelgevallen zijn bouwwerken van beperkte (planologische) betekenis en omvang.
Omdat de op deze manier vastgestelde beleidsregels sinds 7 maart 2002 geen wettelijke basis meer hebben, zijn de beleidsregels onlangs opnieuw vastgesteld. U kunt de beleidsregels inzien bij de balie van de sector VROM.

Informatieavond Begroting 2003

Op woensdagavond 2 oktober 2002 vindt in de Hilt een informatieavond plaats over de begroting 2003. Iedereen is vanaf 20.00 uur van harte welkom.