Korps: Friesland, plaats: Fryslân 26-09-2002
Politieberichten 26/9 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Vrijdag 27 september snelheidscontroles in Drachten Vrijdag 27 september worden op de airstrip in Drachten voor de derde keer de legale streetraces georganiseerd. De races vinden plaats tussen 18.00 uur en 22.00 uur. Voor, tijdens en na deze streetraces zal Fryske Diken rondom Drachten snelheidscontroles houden.

Hommerts: aanrijding met letsel
Donderdag omstreeks 07.00 uur vond een aanrijding plaats op de Provinciale weg T34 onder Hommerts. Een 24-jarige bestuurder van een personenauto uit Woudsend reed over de provinciale weg in de richting Sneek. Ter hoogte met de kruising Hettimngaweg wilde hij linksaf in de richting Heeg. Een 36-jarige bestuurder van een personenauto uit Grou kwam uit de richting Sneek .Bij de kruising wilde hij linksaf en verleende geen voorrang aan de 24-jarige. De 24-jarige is een aantal minuten buiten bewust zijn geweest en per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Leeuwarden: diefstal uit auto
Op woensdag tussen 15.00 uur en 23.45 uur werd er ingebroken in een personenauto. De auto stond geparkeerd op het terrein van het FEC. De rechtervoorruit werd ingeslagen. Weggenomen werd een radardetector. Aangifte werd gedaan door een 67-jarige inwoner van Leeuwarden

Franeker: poging tot inbraak
In de nacht van disdag op woensdag werd een poging gedaan om in te breken bij een bedrijf aan het Raadhuisplein. Aan de achterzijde van het pand werd met een tegel een ruit ingeslagen Achter deze ruit was een triplexplaat gemonteerd. De ruit sneuvelde en de plaat bleef heel. Het is bij deze poging gebleven. Aangifte werd gedaan door een 41-jarige inwoner van Franeker.

Heerenveen: inbraak container
In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in een container op een bedrijfsterrein aan It Dok. Het slot van het toegangshek van het bedrijf was doorgeknipt. Tevens werd het slot van de container verbroken. Uit de container werden 5 pallets met rvs-profielen (ongeveer 175 stuks) weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 40-jarige inwoner van Sneek.

Joure: eenzijdige aanrijding met letsel
Donderdag omstreeks 11.35 uur fietste een 81-jarige inwoonster van Leeuwarden op de Scheen. Door de hoge snelheid van de fietster, toen zij het fietstunneltje inging, raakte ze de controle op haar stuur kwijt. Zij botste met de fiets tegen een randje in de tunnel en kwam ten val. Zij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek met een pijnlijke schouder en schaafwonden.

Bureau Communicatie tel: (058) 880 8272