Ingezonden persbericht

Acer lanceert tablet PC: TravelMate C100

Acer TravelMate" C100

De evolutie van de 'mobiele' wereld

s-Hertogenbosch, 24 september 2002 - De IT-markt evolueert voortdurend om tegemoet te komen aan de gebruikers die steeds krachtiger, betrouwbare en veelzijdige apparatuur eisen. Dat geldt des te meer in de zakenwereld. Tijdens Computex Taipei (3 tot 7 juni 2002) stelde Acer, wereldwijd een van de grootste producenten van notebookcomputers en bekend om zijn innoverende producten, de TravelMate Series C100 voor. Het gaat hier om een van de eerste Tablet PC's op de markt.

De TravelMate C100 staat voor een perfecte integratie van alle gebruikersvereisten. Het toestel gaat een revolutie ontketenen in het klassieke notebookgebruik. De technologische innovaties die Acer in deze Tablet PC heeft gestopt, bevestigen zijn constant engagement om de mobiele wereld oplossingen aan te reiken en nieuwe toepassingen te ontwikkelen voor de professionele en de e-businesswereld.

De TM C100 Tablet PC is een complete notebook die de nieuwe versie van Windows® XP, de Windows® XP Tablet PC Edition, ondersteunt. De Tablet PC maakt gebruik van pen- en spraakinput voor de bediening van Windows-toepassingen en alle andere toepassingen die speciaal voor de mogelijkheden van deze Tablet PC werden ontwikkeld.

De TravelMate Series C100 computers draaien op een Intel® Mobile Pentium® III M processor van 800MHz (Low voltage), 256MB geheugen en een uitneembare Ultra ATA/100 harde schijf van minstens 20GB.

Het scherm, een helder 10,4 LCD-scherm met XGA-resolutie en 16 miljoen kleuren, kan 180° draaien en omgekeerd worden dichtgeklapt op het chassis. De TM C100 biedt alle functies van een klassieke notebook mét toetsenbord en aanwijssysteem, en werkt daarnaast ook als een grafisch tablet met pen-input.

De TM C100 notebooks wegen minder dan 1,4 kg. Hun basisconfiguratie bevat een fax/modem van 56K, een netwerkinterface en een lithium/ion-batterij met buitengewone autonomie. Deze superkrachtige TravelMate C100 notebooks zijn prima geschikt voor gebruik in de buitendienst, en dit zelfs voor de meest veeleisende toepassingen.

Even het scherm omkeren en de TM C100 verandert in een uitstekend presentatiesysteem. En wanneer u het TFT-scherm omgekeerd dichtklapt, verandert diezelfde TravelMate C100 in een nieuw systeem dat geschikt is voor pen- en spraakinteractie.

De TravelMate C100 notebooks werden speciaal ontworpen voor mobiel gebruik: ze beschikken over maximale connectiviteit, een ingebouwde 56Kbps V.90 modem/fax, een wired LAN-interface en alleen model TM C102Ti een Wireless-module op basis van IEEE 802.11b technologie. Alle modellen zijn uitgerust met een volledige reeks I/O-poorten.

De Tablet PC's kregen voor de veiligheid een SmartCard-lezer mee. In combinatie met de Platinum Secret beveiligingssoftware halen ze de hoogste niveaus van databescherming. Het verwijderen van de SmartCard volstaat om de notebook te blokkeren en misbruik van het systeem te voorkomen. Belangrijke bestanden en mappen kunnen gemakkelijk, met een enkele muisklik, gecodeerd en gedecodeerd worden: gevoelige data zijn daarmee veilig tegen onbevoegde toegang.

De Tablet PC TravelMate C100 verlegt de grenzen van de traditionele notebooks met nieuwe mogelijkheden zoals notuleren tijdens meetings, notities aanbrengen in documenten en deze lezen zoals een e-Book. Heel wat softwareontwikkelaars werken aan een nieuwe generatie van toepassingen voor specifieke verticale sectoren.

De notebooks hebben een garantie van 2 jaar, waarvan 1 jaar met internationale dekking. De waarborgvoorwaarden kunnen verschillen in niet-EG-landen.

Convertible Tablet-pc krijgt alle lof in de media­ (zie bijgevoegd persbericht) De Acer TravelMate C100 Convertible Tablet-pc is zowat overal ter wereld uitgebreid bejubeld in de media, met inbegrip van Fortune, Business Week en PC World, en dit via verscheidene kanalen (Internet, gedrukte publicaties en televisie). Er werden overigens reeds onderscheidingen toegekend voor het unieke ontwerp en de toonaangevende technologie van deze TravelMate C100.

Op de website van Acer (www.acer-euro.com) vindt u alle details over Acer-producten en een volledige prijslijst in PDF-formaat. Visuals van Acer TravelMate" C100 vindt u op: http://www.acer.nl/temp/tm100/

Acer in het kort
Acer werd in 1976 opgericht en behoort tot de top tien in de wereld voor de verkoop van merkpc s. Het is op marketing- en dienstenvlak actief in Azië-Pacific, Noord- en Zuid-Amerika, Europa en het Midden-Oosten en ondersteunt dealers en distributeurs in meer dan 100 landen. Naast het aanbod van een breed spectrum IT-producten en diensten is Acer ook een toonaangevende vernieuwer inzake e-business. Het biedt e-enabling-oplossingen die IT-producten combineren met een gamma diensten dat wordt geleverd via de globale infrastructuur van Acer. Acer commercialiseert onder meer kantoorpc s, notebookpc s, servers, schermen, personal digital assistants (PDA), naast een gamma IT-accessoires en MegaMicro-ready IT-producten.

In Europa is Acer de 5de grootste PC-leverancier met een globale marktgroei van 9,6% in 2001 (t.o.v. een gemiddelde marktgroei van 4,7%). Op de markt van de draagbare pc s is Acer het 4de merk met een groei van 16,8% in 2001 (t.o.v. een gemiddelde marktgroei van 8%). Deze dominantie van Acer op de mobiele pc-markt is het meest uitgesproken in Italië en de Tsjechische republiek waar het marktleider is en ook in Oostenrijk, Spanje en Zwitserland waar het de tweede plaats bekleedt. (Bron gegevens: Dataquest Rapport - Q4/2001).

De groei van Acer voor 2002 in EMEA (Europa, het Midden-Oosten en Afrika) zou volgens voorspellingen 10% hoger liggen dan de gemiddelde voorziene marktgroei van 3,2%.