COBRA MUSEUM

Theo Wolvecamp, grote overzichtstentoonstelling

Tien jaar na diens overlijden vindt in het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen een grote overzichtstentoonstelling plaats van het werk van één van Nederlands belangrijkste schilders, Theo Wolvecamp. Het Cobra Museum exposeert ruim 90 schilderijen, tekeningen en werken op papier van de Cobra-schilder. Veel van deze werken zijn niet eerder geëxposeerd.

Aan de expositie en aan de uitgave van een nieuwe monografie is een jaar van speurwerk naar vooral onbekend werk vooraf gegaan. De voorbereidingen hebben verrassende resultaten opgeleverd. Tot voor kort werd bijvoorbeeld aangenomen dat Wolvecamp in de 48 jaar waarin hij als kunstenaar actief was zo'n 300 schilderijen heeft gemaakt. Het onderzoek rechtvaardigt het vermoeden van een productie van zeker 450 doeken.

Anders dan vele van zijn Cobra-collega's werkte Theo Wolvecamp (Hengelo 1925 - Amsterdam 1992) ver buiten de schijnwerpers van de publiciteit. Binnen de groep van Cobra-kunstenaars hield hij zich meestal afzijdig. Een leven lang heeft Wolvecamp vastgehouden aan één van de kernpunten van de Cobra-beweging: de vrije, spontane schilderkunst met een grote rol voor de improvisatie. Voor het eerst na zijn overlijden richt het Cobra Museum nu de aandacht op 'De stille kracht van Cobra': Theo Wolvecamp.

Theo Wolvecamp - overzichtstentoonstelling.
Van vrijdag 4 oktober tot en met zondag 8 december 2002.

De Opening van de expositie vindt plaats op zondag 6 oktober om 16.00 uur. Herman Krikhaar voert hierbij het woord. (Toegang op vertoon van een uitnodiging).

De voorbezichtiging voor persrelaties van het Cobra Museum vindt plaats op woensdag 2 oktober om 15.30 uur. (Contactpersoon: Lieke Fijen, tel. 020 5475038.)

26 sep 02 15:28