ECABO

ABN AMRO beste Leerbedrijf van het jaar 2002

ABN AMRO Apeldoorn mag zich het beste Leerbedrijf van het jaar 2002 in het banken verzekeringswezen noemen. De Apeldoornse vestiging biedt mboleerlingen uitstekende mogelijkheden voor hun beroepspraktijkvorming, oordeelde de vakjury. De publieksprijs ging naar assurantietussenpersoon Assurisk uit Tilburg. De winnaars werden bekend gemaakt tijdens de themabijeenkomst 'Financiële dienstverleners en hun imago in het mbo' in de School voor de Toekomst in Den Bosch op 26 september 2002.

Vijf financiële dienstverleners haalden de landelijke finale van ECABO's verkiezing Leerbedrijf van het jaar 2002 in het banken verzekeringswezen. Naast ABN AMRO Apeldoorn en het Tilburgse Assurisk waren dat ANWB Zaandam, Meeùs Assurantiën bv in Goes en Sluiter Vlagtwedde Makelaardij, Verzekeringen & Hypotheken in Vlagtwedde. Het vijftal was gekozen tijdens een uitgebreide voorronde. Mbodocenten, leerlingen, praktijkopleiders van leerbedrijven en ECABOadviseurs konden bedrijven nomineren.

De voorgedragen organisaties (negen banken, twee verzekeraars en zeventien assurantietussenpersonen) hebben in het schooljaar 2001/2002 allemaal één of meer stagiairs van de mboopleiding Commercieel medewerker banken verzekeringswezen begeleid. Via de verkiezing wil kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven ECABO bestaande én potentiële leerbedrijven stimuleren om goede stages aan te bieden aan mboleerlingen.

De jury roemde de kwaliteit van de vijf eindgenomineerde organisaties. Ze zijn geïnspireerd en willen zich inspannen voor de leerlingen. Na langdurig beraad wees de jury ABN AMRO Apeldoorn (en dan specifiek vestiging Hofstraat) aan als allerbeste kweekvijver voor financieel talent. Het bankfiliaal is een voorbeeld van continuïteit. Het biedt al enkele decennia achtereen stageplaatsen, laat de leerlingen met allerlei aspecten van het werk kennismaken en heeft prima contacten met de onderwijsinstellingen.

De winnaar van de publieksprijs, Assurisk, valt onder meer op door zijn sterke betrokkenheid bij het nieuwe onderwijswinkelcentrum van onderwijsinstelling De Rooi Pannen in Tilburg. Mensen konden voor die publiekprijs stemmen via de speciale website
www.leerbedrijfvanhetjaar.nl.

ECABO organiseerde de leerbedrijfverkiezing voor het banken verzekeringswezen voor het tweede achtereenvolgende jaar. Ze deed dat in nauwe samenwerking met de brancheorganisaties Nederlandse Vereniging van Banken, NBVA, NVA en het Verbond van Verzekeraars. Daarnaast participeerden het mboonderwijs en vakbond De Unie in de jury.

ECABO draagt de winnaar ook voor voor de landelijke intersectorale verkiezing Beste Leerbedrijf 2002, die georganiseerd wordt door COLO

Noot voor de redactie,