Ingezonden persbericht

September 26, 2002 - Vandaag kondigde M-TEC WIRELESS, een pionier in breedband draadloze LANs (Local Area Networks) aan dat het verscheidene nieuwe leden in zijn management en R&D team welkom heette. M-TEC WIRELESS startte meer dan een jaar geleden als spin-off van de M-TEC GROUP, een specialist in telecom netwerken. De focus van M-TEC WIRELESS is 5 GHz/OFDM technologie en multimedia toepassingen in gebouwen. Ons widebeam(tm) product is het antwoord op de vraag van één van de telecom operator klanten van de M-TEC GROUP om TV signalen draadloos in het huis te verdelen.

Om optimaal klantenservice te kunnen bieden, werd Geert Hendriks aangesteld als Account Manager. Geert studeerde af als ingenieur en werkte verschillende jaren bij Barco Projection Systems als Application Engineer voor speciale projecten. Geert was verder Product Manager bij M-TEC BROADBAND en Business Development Manager bij de M-TEC GROUP.

Leen Daelemans versterkt het team als Human Resources en Finance Manager. Leen brengt een schat aan ervaring mee. Zij heeft een graad in bedrijfsbeheer en behaalde een diploma personeelsmanagement aan de Universiteit van Antwerpen. Voor ze aan de slag ging bij de M-TEC GROUP, werkte Leen bij Swisslog, een magazijn automatisatie bedrijf en Grace, een chemie bedrijf. Bij de M-TEC GROUP was Leen verantwoordelijk voor corporate human resources.

William Watté, General Manager van M-TEC WIRELESS commentarieert: 'Het M-TEC WIRELESS team heeft een lange weg afgelegd sinds de eerste testen met 5GHz/OFDM technologie. Vandaag zijn we fier op onze demonstrator die 4 verschillende hoge kwaliteit video's tegelijkertijd door de lucht stuurt. Metingen tonen excellente radiodekking aan tot 200m (656 ft) in LOS (Line Of Sight) condities. In non-LOS condities toonden de metingen aan dat er voldoende dekking is voor de meeste toepassingen voor 5GHz OFDM draadloze LAN systemen. Dit resultaat trok de aandacht van de industrie en klanten met de vraag om ons product aan hun noden aan te passen. Om gelijke tred te houden met de technische en commerciële uitdagingen van onze groeiende zaak, besloten we om M-TEC WIRELESS verder uit te breiden. We zijn blij om verschillende nieuwe medewerkers in onze groep te verwelkomen. '

Over M-TEC WIRELESS

M-TEC WIRELESS verkoopt Intellectual Property en OEM modules voor breedband (54 Mbps) draadloze transmissie van data, video en stem in de 5 GHz frequentie band binnen gebouwen. De IP core is bedoeld voor halfgeleider designers en producenten voor gebruik in de MAC (Medium Access Control) van draadloze LAN chipsets. De widebeamTM OEM module, gebouwd rond de IP core oplossing, is klaar voor integratie in toestellen of toepassingen voor hoge snelheid draadloze netwerken zoals residential gateways, WLAN toegangspunten, Netwerk Interface kaarten, kabeltelevisie toegangspunten in huis, set-top boxes, enz. De modules kunnen via software aangepast worden aan huidige en toekomstige standaarden in de 5 GHz band. M-TEC WIRELESS is een spin-off van de M-TEC GROUP. De groep ontwerpt en levert netwerkoplossingen voor breedband telecommunicatie netwerken en industriële energie netwerken en heeft meer dan 50 jaar ervaring in het verwerven van nieuwe technologie en die om te zetten in commerciële producten. De groep startte als leverancier voor industriële energie netwerken. Vandaag is de groep daarnaast ook leverancier voor state-of-the-art breedband telecommunicatie netwerken. Draadloos was de volgende logische stap, met de oprichting van M-TEC WIRELESS.

Berichten over onze activiteiten en technische achtergrond informatie vindt u op onze website: http://www.mtecwireless.com/.

###
###
# You qualify for this mail because of previous contacts with # the M-TEC GROUP or one of its subsidiaries. If you do not # wish to receive anymore announcements from M-TEC WIRELESS, # please reply to info@mtecwireless.com with REMOVE in the subject. ###

Reinhilde Alaert
Marketing and Sales Manager
M-TEC WIRELESS
reinhilde.alaert@mtecwireless.com
Visit us at:
M-TEC WIRELESS, member of the M-TEC GROUP
Designing Network Solutions, for People, by People. Tel. +32 (0)15 632 101 - Fax. +32 (0)15 632 111
Visit our website at: