Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom, 26 september 2002

Datum: 26/9/2002
Auteur: Nicolette Bovenhorst

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID
Verkeerscontrole
Op de Antwerpsestraatweg en de Guido Gezellelaan in Bergen op Zoom is woensdag 25 september een verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn 25 brom(snor)- fietsen gecontroleerd. Er werd in totaal een 16-tal bekeuringen uitgeschreven. Waarvan 12 voor een te hoog vermogen van de bromfiets.

TEAM HALDERBERGE
Vliegtuig zakt door wielophanging Woensdagmiddag omstreeks 16:55 uur bleek een vierpersoons eenmotorig propeller vliegtuig na te zijn geland, door zijn voorwielophanging te zijn gezakt. Naast de piloot zat nog een inzittende in het vliegtuig. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Nadat het vliegtuig tot stilstand was gebracht bleek dat de propeller, het voorwiel en de neus van het voorwiel waren beschadigd. De luchtvaartdienst werd in kennis gesteld en heeft een nader onderzoek verricht.

TEAM RUCPHEN
Diefstal verkeersbord
Namens de gemeente Rucphen werd bij de politie aangifte gedaan van diefstal van een verkeersbord vanaf de Trekvaart in Rucphen. Het betreft hier een blauw bord met een aanduiding voor een rijrichting. De diefstal werd afgelopen dinsdag ontdekt. De schadepost bedraagt 70,70.

Politie hoort verdachte omtrent tanken zonder betalen In verband met tanken zonder betalen bij een tankstation aan de Rijksweg A58 in Rucphen, is gisteren, een verdachte gehoord. Een 30-jarige inwoner uit Rucphen bekende het feit gepleegd te hebben. Hij is met een dagvaarding op zak naar heengezonden en zal de schade van 34 alsnog moeten betalen.

Inbraak tuinhuis
Woensdagnacht werd er ingebroken in een tuinhuisje aan de Ravendonk in St. Willebrord. Uit het tuinhuisje werd een blauwe damesfiets van het merk Batavus, een tuintrimmer en een grasmaaier ontvreemd.

Politie stelt buurtonderzoek in naar kledingdiefstallen van waslijnen Naar aanleiding van een aantal diefstallen van kleding van waslijnen, die de afgelopen weken zijn gepleegd, werd door de politie een buurtonderzoek ingesteld in de omgeving van de Irenestraat in St. Willebrord. Met de binnengekomen informatie stelt de politie een vervolgonderzoek in.

Aangetroffen afval hennepplantage
Op de Achtmaalsebaan buiten de bebouwde kom van Schijf werd een hoeveelheid afval van een hennepkwekerij aangetroffen. Het betrof hier een tweetal zakken met planten resten en een jerrycan met groeivloeistof. De herkomst van het afval is tot nu toe onbekend. De politie stelt een onderzoek in.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM
Beroving
Woensdagmiddag tussen 17.00 uur en 17.30 uur vond er een beroving plaats op de Brugstraat ter hoogte van de Parklaan in Roosendaal. Een 20-jarige inwoner uit Antwerpen werd van zijn tas beroofd door twee jongens op een fiets. Het slachtoffer meldde zich hierop bij de spoorwegpolitie. Deze stelde onmiddellijk een onderzoek in. Dit heeft geleid tot aanhouding van één persoon. De tweede verdachte wist te ontkomen. De spoorwegpolitie heeft de verdachte overgebracht naar het politiebureau in Roosendaal. De politie in Roosendaal is inmiddels een vervolgonderzoek gestart en verzoekt getuige van de beroving op zicht te melden.

Inbraak autobedrijf
Bij een autobedrijf aan het Keulsveld in Roosendaal werd gisteravond ingebroken. De dader(s) forceerde de loopdeur. Met een auto, die in de werkplaats stond, werd vervolgens een garagedeur geramd. Aanzienlijke schade aan garagedeur en auto was het gevolg. Vervolgens werd een andere auto uit de werkplaats weggenomen. Deze werd later die avond teruggevonden in Tilburg. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld.

Inbraak onderhoudsbedrijf
Dinsdagnacht werd ingebroken in een onderhoudsbedrijf aan de Kromzaad in Roosendaal. De dader(s) heeft met grof geweld een dubbele ruit vernield en vervolgens een computer meengenomen. De technische recherche stelt een onderzoek in.