Politie Midden- en West Brabant

PERSBERICHTEN DISTRICT BREDA

Datum: 26/9/2002
Auteur: R.v.Kuik

Berging en schuurtjes opzettelijk in brand gestoken

BREDA: Afgelopen nacht zijn een berging aan de Nassaustraat, een schuurtje aan de Tuinbouwlaan en twee schuurtjes aan de St. Ignatiusstraat door brand verwoest. Politie en brandweer gaan er vanuit dat de gebouwtjes opzettelijk in brand zijn gestoken. Er ontstond gelukkig geen direct gevaar voor de omgeving. Van de dader(s) ontbreekt tot nu toe elk spoor.

De eerste melding van de brand kwam om 02.38 uur, dat in de Nassaustraat een bering in brand stond. De brandweer was nog met bluswerk bezig toen om 03.00 uur het bericht kwam, dat er een schuurtje aan de Tuinbouwlaan brandde. Bij deze laatste brand kwam een geringe hoeveelheid asbest vrij, die verwerkt was in het dak van het schuurtje. Enkele omliggende tuinen waarin stukjes asbest werden aangetroffen werden uit voorzorg afgezet. In de loop van de dag zullen maatregelen worden genomen om deze deeltjes op te ruimen. Om 04.40 uur ontdekte de politie een begin van brand bij een schuurtje aan de St. Ignatiusstraat. Brandweer en bewoners werden door de politie direct gealarmeerd. Later bleek dat door de brand ook schade was ontstaan aan een naastgelegen schuur. De politie stelt een onderzoek in. Hoe groot de schade is konden de eigenaren van de schuurtjes vannacht nog niet zeggen.

---
Diefstal goederen uit tuinen

FIJNAART: Uit twee tuinen te Fijnaart werden respectievelijk een complete tuinmeubelset ontvreemd en twee stenen honden. Het tuinmeubelset bestond uit een tafel, vier stoelen en een zwenkparosol. Schade onbekend.

---

Van je collegas moet je het maar hebben
Bestuurder maakt opzettelijk verkeerd gebruik van rotonde

MOERDIJK: Een 50 jarige Dortenaar had gisteravond rond 22.30 uur op de Zuidelijke Randweg te Moerdijk een nieuwe creatie bedacht om zijn collega, die voor hem reed, op een rotonde voor te zijn. Hij reed in plaats van rechtsom linksom over de rotonde.

Waar de Dortenaar geen rekening mee had gehouden dat de Schiedammer zich rot schrok toen ze elkaar op de rotonde tegemoet kwamen gereden. De bestuurder week uit naar links, kwam in de berm terecht corrigeerde zijn auto raakte in een slip en botste vervolgens op de rijbaan weer tegen een tegenligger. Beide autos liepen forse schade op en moesten zelfs worden weggetakeld. Tegen de creatieve bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn auto bleef onbeschadigd. Voor de Dortenaar zat er niks anders op dan zijn collega een lift te geven achter zijn zwaar beschadigde auto aan, die in de takels van een auto van sleepbedrijf werd afgevoerd.

---

Inbraak in kantoor

ZEVENBERGEN: Afgelopen nacht is ingebroken in een kantoor aan de Pastoor van Kessellaan te Zevenbergen. Men had een raam ingeslagen en een computer meegenomen, welke bij het raam stond opgesteld. In de vlucht is het beeldscherm stuk gevallen. Schade nog onbekend.
---

Verkeersbrigadier moet spring voor eigen veiligheid

ZEVENBERGEN: Op woensdag 25 september is door een verkeersbrigadier aangifte gedaan bij de politie, dat hij door een bestuurder van een vrachtauto die dag bijna van de weg was gereden. Door opzij te springen wist hij erger te voorkomen. Volgens de verkeersbrigadier stond hij keurig op de weg opgesteld met opvallende kleding en schild, toen een bestuurder van een vrachtauto hem mogelijk te laat had opgemerkt en niet meer tijdig tot stilstand kon komen. De verkeersbrigadier kon nog net op tijd opzij springen. Gelukkig liepen er geen kinderen op de weg. De chauffeur stapte uit schold de verkeersbrigadiers de huid vol en vertrok weer. Het kenteken van de vrachtauto kon worden genoteerd en de chauffeur moet nog worden gehoord door de politie. Van het gebeuren was ook een getuige, die eveneens een verklaring heeft afgelegd.

---

Diefstal kentekenplaten

ZEVENBERGEN: Is vandaag aangifte gedaan van diefstal kentekenplaten vanaf een personenauto, aan de Arembergstraat te Zevenbergen. Het betrof het kenteken YH-40-PP.

---

Inbraak in auto

ZEVENBERGEN: Er is afgelopen nacht ingebroken in een personenauto aan de Walhoven te Zevenbergen. Men is in auto binnengekomen door het forceren van het slot. Uit de auto werden CDs, klein geld, toilettas en een lamp gestolen.

---

Inbreker verliest geldkist tijdens vlucht

ETTEN-LEUR: Een nog onbekende inbreker heeft afgelopen nacht bij een inbraak bij een bedrijf op het Industrieterrein in Etten-Leur tijdens zijn vlucht zijn buit verloren. De nachtveiligheidsdienst betrapte rond 05.30 uur een man op de Penningweg, op het terrein van een door hekken afgesloten bedrijf. De man rende over het bedrijfsterrein en droeg iets in zijn handen. De man gooide het voorwerp over een hek, klom er vervolgens zelf ook overheen en maakte zich bij het zien van de bewaker uit de voeten. Na een onderzoek door de inmiddels gewaarschuwde politie bleek het voorwerp een geldkist met inhoud te zijn. De inhoud van de geldkist lag verspreid over het trottoir. De politie heeft samen met de bewaker het geld bij elkaar gesprokkeld en weer in de geldkist gedaan. Het bleek een behoorlijk geldbedrag te zijn. Na verder onderzoek bleek dat bij het bedrijf was ingebroken. De dader had de geldkist met behulp van de in het bedrijf aanwezige gereedschappen opengemaakt. Er is een signalement van de dader bekend. De politie gaat met dit signalement op zoek of de man voor komt in het klantenbestand van de politie. De gehele inhoud van de geldkist kon worden teruggegeven aan de manager van het bedrijf, die de geldkist vanmorgen met open armen in ontvangst nam.

---

School mist computer en geluidsinstallatie

ETTEN-LEUR: Woensdagochtend 25 september werd omstreeks 07.30 uur opgemerkt, dat men in de nacht daarvoor in een basisschool te Etten-Leur had ingebroken. Uit een klaslokaal werd een computer en een geluidsinstallatie weggenomen.

---

Auto-inbreker steelt tas met boodschappen

ETTEN-LEUR: De eigenaresse van een geparkeerde auto zag woensdagmorgen rond 11.30 uur tot haar verbazing een jongeman er met haar zojuist gekochte tas met boodschappen vandoor gaan. De vrouw had haar auto op de Concordialaan geparkeerd toen een nog onbekende inbreker juist met een steen de autoruit insloeg. De vrouw ging nog achter de dader aan, maar moest uiteindelijk de achtervolging staken. De eigenaresse van de auto was onder de indruk, dat de dader de brutaliteit had om op klaarlichte zomaar de ruit van haar auto te vernielen en de boodschappen te stelen.