PERSBERICHT

26 september 2002

GIMV CO-LEAD INVESTOR IN 7,6 MILJOEN EURO KAPITAALRONDE VAN FRANSE CRIL TELECOM SOFTWARE (CTS)

Antwerpen - 26 september 2002 - GIMV participeert in de tweede kapitaalronde van het Franse softwarebedrijf CTS (Cril Telecom Software). De investering van GIMV kadert in de totale kapitaalsronde ter waarde van 7,6 miljoen euro van CTS, waarin ook AGF Private Equity naast GIMV als nieuwe investeerder toetreedt tot het kapitaal. Twee bestaande investeerders van CTS, met name Sofinnova en Softbank Europe Ventures, participeren eveneens in deze tweede kapitaalronde. Deze kapitaalinjectie moet CTS toelaten zijn wereldwijde sales- en marketingnetwerk verder uit te bouwen.

CTS ontwikkelt netwerk planning, implementatie en optimalisatiesoftware voor mobiele netwerken. Concreet bestaat de software van CTS uit 3 modules.

Module 1, de netwerk planning software, geeft mobiele operatoren de mogelijkheid om hun netwerk te simuleren en hun zendmasten (ook basisstations genoemd) te positioneren in functie van de capaciteitsbehoefte evenals de bestaande netwerkstructuur. Module 2, de implementatiemodule, helpt de operatoren bij de uitwerking van de planning, gaande van het zoeken van geschikte locaties voor de basisstations tot de coördinatie van de bouw van deze zendmasten. Na de implementatie kan de operator het netwerk verder optimaliseren (Module 3) voor toepassing van nieuwe diensten die binnen het systeem diverse herberekeningen vergen, zo bijvoorbeeld wanneer een nieuwe dienst als GPS of MMS wordt ingevoerd.

De software van CTS wordt wereldwijd geïmplementeerd door alle grote mobiele operatoren. Toepassing van de CTS software laat de mobiele operatoren toe de bestaande netwerken efficiënter te gebruiken - wat hun operationele kosten ten goede komt - en tevens investeringen in bijkomende netwerken te spreiden en te optimaliseren.

Naast deze software ontwikkelde CTS eveneens het spectrumcontrolesysteem waar onder meer in België het BIPT zijn regulering op de netwerken mee uitvoert.

Meer informatie over CTS vindt u in het persbericht van CTS in bijlage of op www.criltelecom.com

Voor meer informatie kan u terecht bij:

De heer Frank De Leenheer - Investor Relations Manager GIMV

Tel. +32 3 290 22 18 - E-mail: frankdl@gimv.be

De Heer Elderd Land - Executive Investment Manager GIMV

Tel. +32 3 290 21 45 - E-mail: elderdl@gimv.be

Sedert haar oprichting in 1980 is de Investeringsmaatschappij voor Vlaanderen (GIMV) uitgegroeid tot de belangrijkste durfkapitaalverschaffer en bedrijvenbouwer in België én tot een belangrijke Europese en internationale marktspeler.

GIMV investeert zowel in informatie- en communicatietechnologie, biotechnologiebedrijven als groeifinanciering en management buy-outs (MBO's) van bedrijven uit meer traditionele sectoren, en dit zowel in binnen- en buitenland. Per 30 juni 2002 bedroeg het geconsolideerd eigen vermogen van GIMV 704,2 miljoen euro. De intrinsieke waarde van GIMV bedraagt op vandaag ongeveer 850 miljoen euro. GIMV is sedert 1997 genoteerd op Euronext Brussel.
Meer informatie over GIMV kan u vinden op www.gimv.be.