Gemeente Zwolle

Datum uitgave: 25-09-2002
Onderwerp: Milieu en woonomgeving

Op donderdag 26 september houden jeugdtuinvrijwilligers uit Zwolle samen met Ecodrome en de gemeente een lampiontocht. De kinderen van de jeugdtuinen bewerken daarvoor voederbieten in het thema ´heksenkringen´. Met deze zelfgemaakte lampionnen lopen de kinderen vanuit Ecodrome Zwolle een route door het Engelse Werk, om vervolgens weer bij Ecodrome te eindigen.

Donderdagmiddag begint voor de kinderen het avontuur al met het maken van de lampionnen. Alle ruim vierhonderd leden zijn uitgenodigd om in de jeugdtuinen hun eigen voederbiet te komen versieren. Hiervoor mogen ze zelf materialen meenemen, waarmee ze hun lampion extra mooi kunnen maken. Binnen het thema ´heksenkringen´ mogen de kinderen vrij kiezen of ze hun lampion omtoveren tot spoken, tovenaars, vleermuizen of allerlei andere enge of geheimzinnige dingen.

Lampiontocht
Vanaf 19.00 uur verzamelen alle lampionnen en hun makers zich op het parkeerterrein van Ecodrome. Vervolgens beginnen ze, onder begeleiding van vrijwilligers van de jeugdtuinen, aan hun spannende tocht door het Engelse Werk. De kinderen mogen ouders, broertjes en/of zusjes meenemen.

Heksenkringen
Na afloop van de optocht worden alle lampionnen achtergelaten in Ecodrome Zwolle. Daar maken zij deel uit van het thema ´heksenkringen´ dat vanaf 12 oktober in Ecodrome plaatsvindt. De bezoekers van Ecodrome Zwolle kunnen hun oordeel uitspreken over de handgemaakte lampionnen. Ook een vakkundige jury beoordeelt de lampionnen. Op 30 oktober krijgt de maker van de mooiste lampion een prijs uitgereikt door wethouder Peter Pot.

Jeugdtuinen
De jeugdtuinen organiseren elk jaar een wedstrijd voor de kinderen die een jeugdtuin hebben. Vorig jaar stond die in het teken van de zwaarste ui en het jaar daarop was het onderwerp de hoogste zonnebloem. Zwolle heeft zes jeugdtuinen, waarvan kinderen na schooltijd een stukje kunnen onderhouden. Wie hierin interesse heeft, kan contact opnemen met de gemeente Zwolle, mevrouw Y.M. Versteegh-Inia, telefoon (038) 4670741.

Bron: afdeling communicatie Datum van 25-09-2002 tot 02-10-2002