Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 26 september 2002, district Oosterhout

Datum: 26/9/2002
Auteur: Henk Ketelaar

Teams Werkendam Woudrichem
Inbraak bedrijf:
Dussen:Tussen 25 en 26 september is ingebroken in een garagebedrijf aan De Sluis. Na het vernielen van een ruit is men binnengekomen. Getracht werd een kluis mee te nemen. Dit lukte niet. Wel heeft de dader(s) uit een kantoorruimte een PC meegenomen.

Verkeerscontrole:
Werkendam: Op 25 september werd er op de Jachtsloot te Hank en op de Rijksweg te Nieuwendijk een algemene verkeerscontrole gehouden. Er zijn 25 voertuigen gecontroleerd. In totaal werden 4 bestuurders bekeurd voor het NIET dragen van een autogordel. Een persoon kreeg de gelegenheid om zijn kentekenbewijs aan het politiebureau te komen tonen. Hij had dat niet bij zich.

Verkeerscontrole:
Werkendam: Op 26 september werd op de Rijksweg te Nieuwendijk en de Sportlaan te Werkendam een verkeerscontrole gehouden. Er zijn 27voewrtuigen gecontroleerd. Vier bestuurders kregen een proces verbaal voor het NIET dragen van een autogordel.

Diefstal schapen uit een wei:
Wijk en Aalburg: Op 24 september zijn uit een wei aan Het Hakkevelt twaalf schapen ontvreemd. De schapen hebben een oormerk. Politie van het team Woudrichem Aalburg zoekt mensen die dat wellicht getuige zijn van deze veediefstal.

Team Geertruidenberg Drimmelen:
Snelheidscontroles
Op woensdag 25-09 zijn diverse snelheidscontroles uitgevoerd. Made: Tussen 10.00 en 11.00 uur op de Crullaan. Daar waren in die tijd 370 passanten waarvan er 10 in overtreding waren (hoogste gemeten snelheid 60 km/u)

Terheijden: Tussen 11.30 en 12.30 uur op de Molenstraat. Daar waren in die tijd 120 passanten waarvan er 10 in overtreding waren (hoogst gemeten snelheid 67 km/u)

Helkant: Tussen 12.40 en 14.00 uur op de Kerkdijk. Daar waren in die tijd 190 passanten waarvan er 29 in overtreding waren. (hoogst gemeten snelheid 56 km/u)

Hooge Zwaluwe: Tussen 14.20 en 16.00 uur op de Spoorstraat. Daar waren in die tijd 280 passanten waarvan er 37 in overtreding waren (hoogst gemeten snelheid 57 km/u)

Poging inbraak bedrijf
Zevenbergschehoek: Op 26-09 omstreeks 04.25 uur ging het alarm af in een bedrijf aan de Eersteweg. De dader(s) konden binnenkomen door eerst een ruit te vernielen en vervolgens een binnendeur open te breken. Voor zover bekend is er niets weggenomen.

Team Oosterhout
Algemene verkeerscontrole
Oosterhout : Op 25-09 tussen 14.00 en 16.30 uur is er een algemene verkeerscontrole gehouden op de Bredaseweg. Daarbij werden in totaal 50 bestuurders gecontroleerd.
Diverse bestuurders hebben een waarschuwing gekregen voor het niet bij zich hebben van een rij- en/of kentekenbewijs. 10 bestuurders hebben een proces-verbaal gekregen voor het niet dragen van een autogordel.

Poging inbraak woning
Oosterhout : Is op 25-09 omstreeks 16.30 uur ingebroken in een woning aan de Breitnerlaan. De dader(s) probeerde binnen te komen door enkele gaatjes in het kozijn te boren om zo de handels open te kunnen maken. Doordat deze op goed beveiligd op slot zaten is dat niet gelukt.

Poging inbraak bedrijf
Oosterhout: Op 25-09 omstreeks 21.00 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Boedingen. Men kwam het bedrijf binnen door een ruit te vernielen. Door de inbraak ging het alarm af. Voor zover bekend is er niets weggenomen.

Team Gilze en Rijen
Diefstal uit vrachtwagen:
Gilze: In de nacht van 25 op 26 september werd er vanuit een Russische vrachtwagen, welke geparkeerd stond op een parkeerplaats langs de A58, een hoeveelheid kleding weggenomen. De dader(s) had het dekzeil opengesneden.

Verkeerscontrole:
Gilze en Rijen: Op 26 september werden op de Hoofdstraat te Rijen; de Rijksweg te Hulten en op de Tilburgse Baan te Gilze een rood licht controle gehouden. Bij de spoorwegovergang aan de Hoofdstraat werden een 8-tal processen-verbaal uitgeschreven aan voetgangers, automobilisten en fietsers. Op de Tilburgebaan zijn 5 (brom)fietsen bekeurd.

Auto tegen boom:
Rijen: Een 19 jarige bewoner uit Tilburg reed op 26 september omstreeks 07.09 uur met zijn auto tegen een boom. De botsing kwam alsvolgt tot stand. Op de Europalaan reed voor hem een vrachtwagen. Terhoogte van de Gerolsteinbaan, waar geen middenberm ligt, is hij naar links uitgeweken en reed tegen het verkeer in. Terhoogte van de Provinciënbaan stuurde hij weer naar rechts om weer voor de vrachtauto in te voegen. Hierbij verloor hij de macht over het stuur, slipte en kwam tegen een boom tot stond. De ambulance was snel terplaatse en heeft de man voor onderzoek meegenomen.

Team Dongen:
Geen bijzonderheden

Team Loon op Zand
Aanrijding met letsel:
Kaatsheuvel: Op woensdag 25 september 2002 fietste een 52-jarige inwoonster uit Kaatsheuvel over de Hilsestraat richting de kruising met de Markstraat. Bij het kruispunt aangekomen verleende ze geen voorrang aan een van rechts komende 52-jarige inwoner uit Kaatsheuvel die bestuurder was van een personenauto. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding. Ten gevolge van deze aanrijding liep de fietsster letsel op en is overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek dat ze een gebroken been, jukbeen en een kaakbreuk had.

Parkeercontrole:
Kaatsheuvel: Op woensdag 25 september 2002 werd er een parkeercontrole gehouden aan de Van Heeswijkstraat, Gasthuisstraat en de Sint Josephstraat. Hierbij is gecontroleerd op parkeervergunningen voor de daar aangelegde parkeerplaatsen.In totaal zijn er 11 processen-verbaal opgemaakt.

Team Waalwijk:
Inbraak bedrijf:
Waalwijk: Op woensdag 25 september 2002 is bij een bedrijf aan de Professor Asserweg tussen 22:15 en 22:30 uur een inbraak geweest. Bij deze inbraak heeft men een grijze Mercedes 300D, voorzien van het kenteken SN-20-YT, weggenomen.

Aantreffen gestolen voertuig:
Waalwijk: Op donderdag 26 september 2002 is omstreeks 09:45 uur een blauwe Suzuki Alto, voorzien van het kenteken 03-JB-NJ, aangetroffen in de Groningenstraat. Deze personenauto was op woensdag 25 september 2002 bij een woninginbraak te Waalwijk weggenomen. De eigenaar is in kennis gesteld.

Gordelcontrole:
Waalwijk: Op donderdag 26 september 2002 is tussen 08:00 en 09:00 uur een gordelcontrole gehouden aan de Kasteellaan. Hierbij zijn bestuurders en passagiers van personenauto's gecontroleerd op het dragen van de autogordel. In totaal zijn er 4 bekeuringen uitgeschreven aan passagiers die op de achterbank zaten en geen gebruik maakten van de verplichte, voor hen beschikbare, autogordel.