Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-09-2002 Persbericht district Maastricht (HP 16:15) Donderdag 26 september 2002

Maastricht, aanhouding autodief:

Woensdagmiddag 25 september 2002 is een 30 jarige inwoner van Maastricht aangehouden als verdacht van het plegen van en autodiefstal en het rijden onder invloed.

De inwoner van Maastricht reed omstreeks 14.00 uur in een driewielige personenauto over de autosnelweg A-2 komende uit de richting van Luik en rijdende in de richting van Maastricht. In de afrit naar de John F. Kennedybrug richting Cadier en Keer raakte de auto van de weg en kantelde. Getuigen hadden dit gezien en meldden de politie dat de bestuurder zijn auto had achtergelaten en wegliep. Personeel van een nabij gelegen hotel meldde de politie kort daarna dat op de parkeerplaats van het hotel een man in alle autos aan het kijken was en voelde of er open autos bij stonden. De man werd door personeel vastgehouden tot de komst van de politie. Het bleek dezelfde man te zijn die in de gekantelde auto gezeten had. Bij onderzoek bleek dat de auto kort daarvoor vanaf de Stationsstraat te Maastricht door hem gestolen was. Hij werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Van de verdachte is een bloedproef genomen omdat hij mogelijk onder invloed van alcohol en drugs de auto bestuurd had. Tevens bleek hij in het geheel niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De politie maakt tegen de inwoner van Maastricht een uitgebreid proces-verbaal op.

Maastricht, insluiping:

Woensdagmorgen 25 september 2002 heeft in een woning aan de Jekerstraat te Maastricht een insluiping plaatsgevonden.

Twee vrouwen belden omstreeks 10.00 uur aan een woning aan de Jekerstraat te Maastricht aan. Na het afsteken van een smoes, zij moesten in de buurt zijn maar troffen de bewoners niet aan, liet het bejaarde echtpaar beide vrouwen in de woning toe. In de woning werd een briefje geschreven. Na enkele minuten vertrok het tweetal. In de loop van de dag, denkende aan het bezoek en na contact met de kinderen, kwam het gevoel boven van hier klopt iets niet. Bij onderzoek in de woning bleek dat de boven etage doorzocht was. Mogelijk is een derde persoon ongezien de woning binnengedrongen op het moment dat beide vrouwen de bewoners aan de praat hielden. Op het eerste oog werd er niets ontvreemd.

Meerssen, snelheidsovertreding:

De politie heeft woensdagavond 25 september 2002 tegen een 26 jarige inwoner van Rheinbach proces-verbaal opgemaakt wegens het plegen van een snelheidsovertreding.

Meerdere automobilisten meldden de politie omstreeks 20.55 uur dat een automobilist op de autosnelweg Heerlen Maastricht gisteravond vreemde capriolen uithaalde. De automobilist reed met veel te hoge snelheid en haalde personenautos rechts in. Een politiepatrouille nam post in ter hoogte van de oprit van Meerssen richting Maastricht en zag kort daarna de automobilist met hoge snelheid voorbijrazen. De politiepatrouille reed daarop de auto achterna en haalde deze in. De snelheid 150 km per uur (gecorrigeerd 145) werd opgemeten en op de Viaductweg werd de bestuurder over zijn overtreding aangesproken. Natuurlijk had hij niet te hard gereden en zeker niet rechts ingehaald op de autosnelweg. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 80 euro wegens het te hard rijden, hetgeen de politie geconstateerd had.

Schin op Geul, inbreker aangehouden:

In de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 september kreeg de politie de melding dat er vermoedelijk was ingebroken in de winkel van een bungalowpark in Schin op Geul
. Ter plekke aangekomen, werd door de politieambtenaren vastgesteld dat er inderdaad sprake was van een inbraak in de betreffende winkel. Her en der werden diverse goederen aangetroffen die bij de inbraak hadden verloren, mogelijk doordat de daders bij hun activiteiten waren gestoord. Uit de winkel waren o.a. diverse pakjes sigaretten en shag en een laptop meegenomen. Een getuige had gezien hoe een man zich ter plekke met enkele draagzakken verstopte en even in een auto sprong die door iemand anders werd bestuurd. Aan de hand van het kenteken dat door de getuige was genoteerd, kon door de politie enige tijd later een aanhouding worden verricht in een woning te Heerlen. In de woning van de aangehouden 25-jarige man werd daarbij een aantal goederen aangetroffen, die afkomstig bleken te zijn van de eerder gepleegde diefstal. Samen met het tevens aangetroffen inbrekerswerktuig werden de aangetroffen goederen in beslag genomen. Tijdens de huiszoeking werd bovendien een hennepplantage in de woning ontdekt. De politie is momenteel nog bezig met het achterhalen van de identiteit van de tweede verdachte.