Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-09-2002 Persbericht district Sittard (HP 16.10) Donderdag 26 september 2002

Geleen, inbraak in café:

Donderdagmorgen 26 september heeft een inbraak plaatsgevonden in een café gevestigd aan de Burgemeester Lemmensstraat te Geleen. Een personeelslid van een café begon donderdagmorgen omstreeks 05.35 uur met zijn werkzaamheden. Bij zijn komst bij het café zag hij dat van een deur de glaslatten waren verwijderd en een paneel was uitgenomen. Bij een kijkje in het café zag het personeelslid dat twee gokkasten waren opengebroken en dat de spaarkas was weggenomen. Hij hoorde aan de achterzijde van het café het gerinkel van geld en zag daarna nog juist een onbekend man weglopen. De gewaarschuwde politie stelde meteen een uitgebreid buurtonderzoek maar een mogelijke inbreker werd echter niet meer aangetroffen. Wel werden in de Meidoornstraat achter een heg twee lege geldpijpen aangetroffen welke afkomstig bleken te zijn uit de opengebroken gokkasten. Welk geldbedrag in de geldpijpen en de spaarkas gezeten heeft in niet bekend.

Stein, rijden onder invloed:

Een 32 jarige inwoner van Stein is donderdagmorgen 26 september 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.

Een kapot remlicht was de aanleiding om rond 02.20 uur op de Nieuwe Postbaan te Stein een automobilist te controleren. De politieagenten roken bij het eerste contact met de bestuurder van de auto een alcohollucht. Een alcoholblaastest bevestigde het alcoholgebruik van de bestuurder nog eens waarop deze meegenomen werd naar het politiebureau. Daar gaf de ademanalyse een uitslag tussen 0.9 en 1.0 promille aan. Tegen de inwoner van Stein werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 4 uur.

Sittard, winkeldiefstal:

Een 32 jarige inwoner van Geleen is woensdagmiddag 25 september 2002 door de politie bekeurd wegens het plegen van een winkeldiefstal.

In een bouwmarkt gevestigd aan de Rijksweg Zuid te Sittard ontvreemdde de inwoner van Geleen omstreeks 16.40 uur een hogedrukreiniger met een waarde van 100 euro. Daarmee probeerde hij zonder te betalen en ongezien het bedrijf te verlaten, maar werd door personeel op heterdaad bij de diefstal betrapt. De gewaarschuwde politie heeft de winkeldief meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem in het kader van snelrecht proces-verbaal werd opgemaakt. De hogedrukreiniger is inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Ook een 43 jarige inwoner van Sittard werd woensdagmiddag bekeurd wegens het plegen van een winkeldiefstal. Hij ontvreemdde in een supermarkt aan de Walstraat te Sittard een fles wijn met een winkelwaarde van ruim 2 euro en verliet daarmee de winkel. Aan de uitgang werd hij ter verantwoording geroepen door het personeel dat de winkeldiefstal had bemerkt. De gewaarschuwde politie heeft de winkeldief meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Op 6 december 2002 zal de inwoner van Sittard bij de officier van Justitie verantwoording moeten afleggen over de gepleegde winkeldiefstal.

Geleen, snelheidscontrole:

Woensdag 25 september 2002 heeft tussen 10.00 en 15.30 uur een permanente snelheidscontrole plaatsgevonden op de Rijksweg Noord te Geleen. Tijdens deze controle werd de snelheid gecontroleerd van 1798 motorvoertuigen waarvan 190 bestuurders in overtredingen waren. Zij reden allen harder dan de maximaal toegestane snelheid van 50 km per uur. De overtredingen werden alle fotografisch vastgelegd. Enkele tientallen bestuurders kregen het proces-verbaal ter plaatse uitgereikt.
Van een 26 jarige bestuurder uit Geleen werd het rijbewijs ingevorderd. Hij bleek met een snelheid van 105 km per uur langs de radarauto gereden te zijn, welke snelheid na correctie 101 km per uur bleek te bedragen. Hij mocht te voet zijn weg vervolgen. De officier van Justitie zal de hoogte van de boete vaststellen en beslissen of de bestuurder zijn rijbewijs al dan niet terugkrijgt.