Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-09-2002 Persbericht:Vaesrade, man door misdrijf om het leven gekomen Donderdag 26 september 2002

Vaesrade, man door misdrijf om het leven gekomen: Donderdagmiddag 26 september 2002 is een 50 jarige inwoner van Hoensbroek na een fikse ruzie in de tuin van een woning aan Vaesrade te Vaesrade om het leven gebracht.
De politie werd vanmiddag in kennis gesteld dat er in de tuin van een woning aan Vaesrade te Vaesrade een fikse ruzie gaande was. Nadat een politiepatrouille ter plaatse kwam werd in een mobiele marktkraam, staande in de tuin, het levenloze lichaam aangetroffen van een 50 jarige inwoner van Hoensbroek. De overledene had een fikse hoofdwond die vermoedelijk toegebracht werd door gebruikmaking van een slagwapen. Dit wapen werd door de politie ter plaatse aangetroffen en werd voor verder onderzoek in beslag genomen. De 61 jarige bewoner van het woonhuis werd door de politie vanwege zijn mogelijke betrokkenheid bij het gewelddadig overlijden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau waar hij in de loop van de dag in verzekering werd gesteld. Om de juiste doodsoorzaak vast te stellen zal sectie op het stoffelijk overschot worden verricht. De technische recherche is vanmiddag meteen begonnen met een uitgebreid sporenonderzoek terwijl in de directe omgeving door de politie een buurtonderzoek werd ingesteld.