Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 26-09-2002 Verkeershandhavingsetam
Persbericht 16.45 uur; (J.C.)

Een van de motorrijders van het VHT betrapte 3 bestuurders op de Tongerseweg te Maastricht met een slok op achter het stuur. Twee bewoners van Lanaken hadden beiden 1 promille en kregen naast een proces-verbaal ook een rijverbod van 3 uur opgelegd. Een inwoner van Maastricht had ook al een glaasje genuttigd en bleek 0,9 promille te hebben en werd ook met een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal heengezonden.

In Landgraaf en Kerkrade werd door het verkeershandhavingsteam zowel op gordel en roodlicht gecontroleerd. Hiervoor werden respectievelijk 35 en 8 bekeuringen uitgeschreven. Bij de snelheidscontrole met de Laser Patrol op de N299 in Kerkrade liepen 13 bestuurders tegen de lamp. Op deze weg is 100 toegestaan en werd 139 als hoogste gereden snelheid gemeten.
Een van deze bestuurder reed niet allen te hard, maar bleek geen rijbewijs te hebben, was zijn voertuig niet verzekerd en niet APK gekeurd. Ook had hij in het totaal 546 aan boetes openstaan. Bij de controle van zijn auto bleken daarin bovendien verdovende middelen te zitten. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verder onderzoek.