Gemeente Medemblik

26/9/2002 - Huis Kopen? EPA Doen!

Advies over wooncomfort en efficiënt energiegebruik

In Westfriesland gaat in oktober een EPA-actie van start. EPA staat voor Energie Prestatie Advies. Het is een doorlichting van uw woning op wooncomfort en energiegebruik. Een Energie Prestatie Advies is een schriftelijk advies op maat over welke maatregelen u kunt treffen om optimale comfort uit uw woning te halen.

Voor het laten uitvoeren van een EPA betaalt u 200. Dit bedrag kunt u direct bij het energiebedrijf terug vragen. Het advies is dus kosteloos. Een EPA op uw woning geeft u daarnaast recht op 25% extra subsidie op de aanbevolen maatregelen.

Wat een EPA precies inhoudt, hoe u duurzaam tot maximale comfort komt en welke subsidies beschikbaar zijn staat op een handige cd-rom. De gemeente Medemblik verstrekt samen met andere gemeenten in de regio en diverse Makelaars de cd-rom Duurzaam verbouwen.

Als potentieel koper van een woning kunt u uw voordeel doen als u een woning koopt met een EPA. U weet gelijk welke maatregelen u eventueel kunt nemen om een optimaal comfort uit uw nieuwe woning te halen en waar energiewinst is te behalen.

Plaatst u bij één van de deelnemende makelaars uit de regio een zoekopdracht voor een woning, dan ontvangt u gratis de cd-rom Duurzaam verbouwen. De cd-rom wordt ook door de gemeente uitgegeven als u een bouwvergunning van enige omvang aanvraagt. Tevens ligt de cd-rom ter inzage bij de bibliotheken.