Nieuwsbericht

donderdag, 26 september 2002, 17.20 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Snelheidscontrole
Heerhugowaard, woensdag 25 september 2002.
Tussen 16.30 en 18.30 uur werd met een radarauto een snelheidscontrole gehouden op de Marconistraat. 202 van de 662 passerende automobilisten reden sneller dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 101 km/u. De overtreders krijgen een acceptgirokaart thuisgestuurd.

Drie inbrekers aangehouden
Alkmaar, donderdag 26 september 2002.
Vannacht om 02.30 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken bij een bedrijfspand aan de Otterkoog. Vlak voordat de agenten ter plaatse kwamen waren de verdachten vertrokken met een vrachtauto. Deze kon worden staande gehouden op de Beverkoog. De drie inzittenden van de vrachtauto konden worden aangehouden. Het gaat hier om mannen van 41, 33 en 27 jaar oud respectievelijk afkomstig uit Driebergen-Rijsenburg, Delft en Putten. In de vrachtauto werden diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen waaronder een ladder, breekijzers en handschoenen. Bij het pand aan de Otterkoog waren (nog) geen sporen van inbraak. De mannen zijn voor het nadere onderzoek ingesloten.

Motordief aangehouden
Alkmaar, donderdag 26 september 2002.
Vannacht omstreeks 03.45 uur is op de westelijke rijbaan van de A9 een 23-jarige bestuurder van een bestelbus aangehouden als verdachte van diefstal van een motorfiets vanaf de Kinheimstraat in Alkmaar. De verdachte had de Honda- motorfiets, met een waarde van 13.000,- achterin de bestelbus liggen. De politie kwam de man, afkomstig uit Litouwen, op het spoor na een telefoontje van de eigenaar van de motorfiets die een verdachte bus bij zijn woning weg had zien rijden en er vervolgens achter kwam dat zijn motorfiets bij hem voor de deur van het trottoir was weggenomen. De man uit Litouwen verklaarde dat hij op weg was naar de Nederlands-Duitse grens. Hij is in verzekering gesteld.

NOORDKOP

Eenzijdig ongeval met ernstig letsel
Slootdorp, donderdag 26 september 2002.
Omstreeks 08.45 uur kreeg de politie de melding dat er een auto tegen een boom aan was gereden op de Amstelmeerweg, tussen de Haukes en de Molenweg. Een 24-jarige automobiliste uit Westerland bleek te hebben gereden over de Amstelmeerweg in de richting van de Molenweg. Na een bocht in de weg verloor zij door onbekende oorzaak de macht over het stuur. Zij kwam rechts in de berm en belandde uiteindelijk links van de weg tegen een boom. Ze raakte bekneld in haar voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden. Het aanwezige ambulancepersoneel kreeg assistentie van medici van de Traumahelikopter. Het slachtoffer werd met hersenletsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

Controle visserijwet
Winkel, woensdag 25 september 2002.
Twee agenten hebben in de middaguren in totaal tien sportvissers gecontroleerd aan de Westfrieschevaart in Middenmeer, de Rijd in Nieuwe Niedorp en de Langereis in Winkel. Daarbij werden zes bekeuringen uitgedeeld onder andere wegens het vissen met meerdere hengels zonder vergunning.

Diefstal auto
Sint Maarten, donderdag 26 september 2002.
In de afgelopen nacht is er vanuit een garage zonder deur aan de Groenveldsdijk, een personenauto gestolen van het merk Peugeot, type 309, kleur wit en voorzien van het kenteken RD-87-BL. De sleutels van de auto waren in het contact aanwezig.

De bedeltruc
Den Helder, woensdag 25 september 2002.
Een 75-jarige man uit de Vlamingstraat werd dinsdagavond het slachtoffer van een bekende truc. Er werd bij hem aangebeld door een vrouw van ongeveer 30 jaar oud. Ze had op haar arm een jongetje van ongeveer 2 jaar oud en zei dat ze moe was en iets wilde drinken. De man toonde zijn hulpvaardigheid, liet de vrouw met het kind binnen en haalde een glas water uit de keuken. De man werd hartelijk bedankt waarna de vrouw weer te voet weg ging. Kort hierna miste de man zijn mobiele telefoon ter waarde van 200,-. Deze bleek weg te zijn genomen vanaf de salontafel in de woonkamer. Kennelijk heeft de vrouw die meegenomen. Ze voldoet aan het volgende signalement: vrouw, ongeveer 30 jaar, slank postuur, slavisch/oosteuropees uiterlijk en zwart golvend haar. Ze droeg een droeg donkere kleding waaronder een jas tot op de knie. Ze sprak gebrekkig Nederlands. Het komt in de regio wel eens vaker voor dat er om water wordt gevraagd en dat degene die mensen binnenlaat achteraf geld of goederen mist.

Luchtdrukrevolver
Den Helder, donderdag 26 september 2002.
De recherche heeft vanmorgen een 29-jarige inwoner van Den Helder thuis bezocht die een verboden wapen voor 150,- via het internet te koop aanbood. Het betrof hier een CO2-revolver waarmee diabolo kogeltjes mee kunnen worden verschoten. Het was een groot model revolver dat voor bedreiging geschikt is. De man had spijt van zijn aankoop en tekende een afstandsverklaring ter vernietiging van het wapen.

WESTFRIESLAND

Meisje klemgereden
Midwoud/Opperdoes, 26 september 2002.
Donderdagochtend omstreeks 7.15 uur fietste een 12-jarig meisje uit Opperdoes over de Zuiderweg in de richting van Midwoud. Ter hoogte van de kruising met de Broerdijk werd het meisje door twee motorrijders klemgereden, vlakbij de spoorwegovergang van de stoomtrein tussen Hoorn en Medemblik. Nadat het meisje was klemgereden viel ze op de grond waarna de motorrijders het meisje verbaal bedreigden. Vervolgens zag het meisje de kans om weg te vluchten met haar fiets. De motorrijders gingen er vervolgens vandoor over een bruggetje voor Opperdoes. De motorrijders waren beiden in donkere motorkleding gekleed en hadden een donkere helm met donkere schermen ervoor. Terwijl het meisje op de grond lag is er een auto voorbijgereden. De politie van Stede Broec zoekt getuigen van het voorval. Zij kunnen bellen met 0900-8844.
Aanrijding met letsel
Grootebroek, woensdag 25 september 2002.
Omstreeks 14.50 uur vond er op de kruising Esdoornlaan-Dirk Essenlaan/Drechterlandseweg een aanrijding met letsel plaats tussen een 75-jarige snorfietsster uit Grootebroek en een 40-jarige vrachtwagenbestuurder uit Hensbroek. De vrouw op de snorfiets reed over het fietspad langs de Esdoorlaan in de richting van de Dirk Essenlaan. Ze wilde het kruispunt rechtdoor oversteken maar verleende geen voorrang aan de voor haar van links komende vrachtwagen die reed over de Drechterlandseweg uit de richting Enkhuizen. De vrouw kwam door de aanrijding met haar snorfiets ten val op het wegdek en liep hierbij hoofd- en beenletsel op. Ze werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Hoorn waar ze werd opgenomen.

Inbreker aangehouden
Hoorn, woensdag 25 september 2002.
Omstreeks 22.30 uur kreeg de politie de melding dat er vanuit een woning aan de Drieboomlaan een bromfiets en twee videorecorders waren weggenomen. Kort hierna zagen de agenten in diezelfde straat een 42-jarige man uit Hoorn lopen, in het bezit van de bromfiets. Deze man, een bekende van de politie, is als verdachte aangehouden en ingesloten. Hij is inmiddels in verzekering gesteld en onderzocht wordt of hij meerdere inbraken heeft gepleegd en waar de videorecorders zijn gebleven.

Auto uitgebrand
Andijk, donderdag 26 september 2002.
Een 36-jarige moeder schrok vanmorgen omstreeks 08.30 uur op de Rikkert. Ze zag plotseling vanonder de motorkap van haar personenauto rook komen. Ze aarzelde geen moment en stapte met haar kind uit de auto. Kort hierna kwamen er vlammen en brandde de auto geheel uit. De brandweer heeft de auto geblust.