Nieuw-Vlaamse Alliantie


Rapport-Nabholz: onvertoonde schijnheiligheid van VLD, SP.A en Agalev (26/09/02)

Voor de N-VA is en blijft het door de Raad van Europa goedgekeurde rapport-Nabholz een blunder van formaat. Het is volstrekt onbegrijpelijk dat de rijke, rotverwende Franstaligen die in Vlaanderen komen wonen en pertinent weigeren zich aan te passen, nu worden voorgesteld als een verdrukte, haveloze minderheid waar heel Europa medelijden mee moet hebben.
Zoveel nonsens is enkel en alleen te danken aan de doelbewuste weigering van de federale regering om het rapport-Nabholz te veroordelen en de Europese regeringen, partijen en leden van de Raad van Europa degelijk te informeren over de werkelijke toestand in België. De Franstaligen hebben weer hun slag thuisgehaald, VLD, SP.A en Agalev staan erbij en kijken ernaar.

De aanpassing van het rapport door het amendement van het Italiaans parlementslid Mazella verandert niets aan de internationale veroordeling van België en vooral Vlaanderen voor de "miskenning" van de "Franstalige minderheid" in Vlaanderen.

De klacht van leden van de Vlaamse meerderheidspartijen bij de Raad van Europa getuigt van een schaamteloze hypocrisie. Het is net dankzij VLD, SP.A en Agalev dat de tweetaligheid van Brussel volledig wordt uitgehold. De Vlaamse meerderheidspartijen doen níets tegen de wantoestanden in de Brusselse ziekenhuizen en nemen evenmin het initiatief om zélf Vlaamse ziekenhuizen op te richten. Daarenboven gaven zowel VLD, SP.A als Agalev hun goedkeuring aan de eentalige toegevoegde rechters in Brussel, aan het Taalhoffelijkheidsakkoord en aan de uitholling van de tweetaligheid van de politieagenten. Dankzij VLD, SP.A en Agalev hebben Vlamingen in Brussel niet langer recht op medische verzorging, politiebijstand en lokale dienstverlening in hun eigen taal.

Vervolgens met veel poeha aankondigen dat men naar de Raad van Europa trekt tegen de wantoestanden in de Brusselse ziekenhuizen, is ronduit schandelijk.

Auteur:
Nieuw-Vlaamse Alliantie
Geert Bourgeois, algemeen voorzitter

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219 49 30
Fax: 02/217 35 10
E-post: ben.weyts@n-va.be
Url: www.n-va.be


---