Gemeente Amersfoort

Toelichting begroting gemeente Amersfoort

datum: 26 september 2002

Graag nodigen wij u uit voor een persconferentie op dinsdag 1 oktober 2002 om 15.00 uur. De heer J. P.A. de Wilde, wethouder voor onder meer Financiën, zal tijdens deze bijeenkomst een toelichting geven op de Begroting van de gemeente Amersfoort voor 2003 en de Meerjaren- raming voor de periode 2003-2006. Daarnaast presenteert de wethouder een septemberbrief namens het college van Burgemeester en Wethouders waarin de consequenties van de Miljoenennota en septembercirulaire worden geschetst. Deze septemberbrief is van grote invloed op de begrotingsbehandeling en wordt daarom tegelijkertijd gepresenteerd. De persconferentie vindt plaats in de B & W -kamer in het stadhuis, Stadhuisplein 1 in Amersfoort.

Aansluitend aan de persconferentie rond 15.45 uur is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan de wethouder van Financien en desgewenst aan andere leden van het college van B&W.

Begrotingsbehandeling
Evenals afgelopen jaren vindt de behandeling van de begroting en dit keer ook de septemberbrief eerst plaats in de raadscommissies. Voor alle raadscommissies gebeurt dit in de week van 14 tot en met 17 oktober. In de stadsberichten en op de internetsite van de gemeente Amersfoort is hiervoor vanaf 2 oktober een overzicht beschikbaar. Alle commissievergaderingen vinden plaats in het stadhuis. Inwoners en vertegenwoordigers van instellingen hebben, zoals gebruikelijk bij commissievergaderingen, de mogelijkheid het woord te voeren tijdens de commissies.

De behandeling van de begroting in de gemeenteraad vindt dit jaar plaats op 11 en 12 november vanaf 20.00 uur in de raadszaal van het stadhuis.

Beschikbaarheid begrotingsstukken
De begrotingsstukken, exclusief de septemberbrief, zijn voor de media beschikbaar op vrijdag 27 september aanstaande om 14.00 uur. Op deze begrotingsstukken rust een embargo tot het tijdstip van de persconferentie, dus tot 1 oktober om 15.00 uur. U kunt de stukken op de voor u gebruikelijke wijze afhalen in de Informatiewinkel, gevestigd in het Stadsinformatiecentrum de Observant aan het Stadhuisplein. Tijdens de persconferentie zal ook de septemberbrief openbaar worden gemaakt en is een persbericht beschikbaar, waarin de hoofdlijnen van de Begroting 2003 - 2006 zijn samengevat. Aansluitend vindt vanaf 16.30 uur het wekelijks persgesprek plaats in de B&W-kamer.