Xerox


Extra productiviteit met de nieuwe Xerox DocuColor 6060

Amstelveen, sept. 26, 2002

Digitale kleurenpers vergroot efficiency en verbetert winstmogelijkheden
Xerox breidt haar in Nederland inmiddels toonaangevende DocuColor-lijn uit met een nieuwe digitale pers, die vrijwel ononderbroken winstgevende printopdrachten kan verwerken. De Xerox DocuColor 6060 digitale kleurenpers is ontwikkeld om - met een uitstekende beeldkwaliteit op een breed scala aan papiersoorten - drukkerijen, huisdrukkerijen en professionele print shops hun omzet te laten verhogen door de productie van gepersonaliseerde brochures, één-op-één documenten en ander digitaal vervaardigd drukwerk. Met de DocuColor 6060 kunnen deze bedrijven een breder pakket aan opdrachten verwerken, wat in principe zal leiden tot meer omzet en winst. Met name als optimaal wordt ingespeeld op de sterke punten van digitaal drukwerk, zoals korte doorlooptijden, variabiliteit (bijvoorbeeld personalisering, taal- en doelgroepwissels en versionering), kleine oplagen en printen op afroep. De DocuColor 6060 rondt de succesvolle DocuColor 2000 Series naar boven af. Xerox heeft sinds de introductie van die serie twee jaar geleden wereldwijd ruim 5.000 eenheden verkocht. De nieuwe DocuColor 6060 biedt een uitgebreider pakket aan mogelijkheden, productiviteit en prestaties: aantrekkelijk voor bedrijven die een digitale kleurenpers als echt werkpaard nodig hebben.

Productiviteit
Xerox zet de trend voort om de servicekosten te verlagen en het aantal productieve uren (uptime) drastisch te verhogen. Dit wordt bereikt door een verbeterde betrouwbaarheid en dus langere periodes tussen de onderhoudsbeurten, alsmede door uitbreiding van het aantal onderdelen in de DocuColor 6060 dat de klant zelf eenvoudig kan vervangen. Bij de meeste concurrerende apparatuur loopt de productiesnelheid aanzienlijk terug wanneer er dubbelzijdig wordt geprint op zwaardere papiersoorten. Niet bij de DocuColor 6060, waar de printsnelheden op dergelijke media zelfs tot 50% hoger kunnen liggen dan bij eerdere Xerox-modellen, afhankelijk van gramsgewicht en formaat. En die systemen staken volgens Xerox al gunstig af ten opzichte van hun soortgenoten.

De DocuColor 6060 digitale pers is een van weinige die zo'n breed assortiment aan papier- en substraatsoorten kan verwerken, variërend van heel licht tot zwaar, namelijk tot maximaal 300 gram per m2. Alle te verwerken media zijn in te voeren via één van de vier 'all purpose' inlegstations, waarvan er twee standaard en twee optioneel zijn. Maximaal vier verschillende media kunnen hierdoor in één printjob door elkaar worden gebruikt. Of het zeer grote aantal van 8.000 vel kan tegelijkertijd in vier inlegstations worden geplaatst. Deze uitgebreide inlegcapaciteit, gecombineerd met de mogelijkheid om toner en papier bij te vullen terwijl de machine loopt, zorgen voor een vrijwel ononderbroken productie.

Front ends
De DocuColor 6060 heeft drie krachtige nieuwe front ends: de EFI (Electronics For Imaging) EXP6000, de Creo CXP6000 en de Xerox DocuSP 6000XC. Deze front ends zorgen ervoor dat deze digitale persen probleemloos in een bestaande workflow zijn in te passen. Dat beschermt eerder gedane investeringen en omscholing voor het personeel is niet nodig. De door Xerox ontwikkelde DocuSP (Document Service Platform) controller ondersteunt nu 23 verschillende productieprinters, waaronder de DocuTech-, DocuPrint- en DocuColor-modellen, zowel losbladig als van de ketting, zowel in kleur als zwart/wit: een unicum in de industrie.

Deze DocuColor 6060 digitale kleurenpers print 60 full-colour pagina's per minuut met een resolutie van 600 x 600 pixels per inch en een kleurdiepte van acht bits per kleur. De pers biedt ook een verbeterde kleurconsistentie en registert bij schoon en weer druk (dubbelzijdig) zo nauwkeurig dat dit zelfs de meest kritische drukker tevreden zal stellen.

Finishing
Net als de Xerox DocuTech familie ondersteunt ook deze nieuwe digitale pers de Xerox Document Finishing Architecture (DFA), een pakket vrijgegeven specificaties waarmee externe leveranciers in-line finishing-apparatuur kunnen ontwikkelen. De productiviteit en de mogelijkheden om extra winstgevende toepassingen voor klanten te kunnen produceren nemen hierdoor verder toe. De hele serie afwerkingsapparatuur voor de DocuColor 2000 Series - inclusief een in-line booklet maker en een in-line thermische cover maker - is nu dus ook verkrijgbaar voor de DocuColor 6060. Dit geeft eenduidigheid in bediening en beschermt reeds gedane investeringen in apparatuur en opleiding.

De verkoopprijs voor de DocuColor 6060 basisconfiguratie zonder front end bedraagt ¬ 153.000 exclusief btw. De prijzen voor onderhoud zijn inclusief alle verbruiksmaterialen (ongeacht de paginadekking). De verkoopprijzen voor de EFI EXP6000, de Creo CXP6000 en de Xerox DocuSP 6000XC zijn identijk, te weten ¬ 57.500 exclusief btw. De bestaande workflow of de primaire toepassingen bepalen dus wat voor een klant de beste keuze is. De DocuColor 6060 digitale kleurenpers is vanaf 16 september 2002 leverbaar.

Over Xerox Europe
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering,
systeemontwikkeling/-management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en geavanceerde R&D centra in Cambridge (UK) en in Grenoble (Frankrijk). Meer informatie over Xerox Europe is te vinden op http://www.xerox.com/

Xerox(TM), The Document Company® en het digitale X(TM) zijn handelsmerken van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.

---