Verbond van Verzekeraars

Finalisten Leerbedrijf van het Jaar 2002

ABN AMRO Apeldoorn, ANWB Zaandam, Assurisk Tilburg, Meeùs Assurantiën Goed en Sluiter Vlagtwedde zijn gekozen als de vijf finalisten van de ECABO-verkiezing Leerbedrijf van het Jaar 2002 voor de bank- en verzekeringsbranche. Een van deze finalisten zal zich na de uitreiking op 26 september de beste kweekvijver voor financieel talent mogen noemen.

De vijf finalisten komen uit een peloton van 28 financiële dienstverleners, die in het schooljaar 2001/2002 ten minste één stagiair van de mbo-opleiding Commercieel medewerker banken, Commercieel medewerker verzekeringen of Commercieel medewerker bank- en verzekeringswezen hebben begeleid. Momenteel worden voor deze opleidingen in totaal zon 6.000 leerlingen opgeleid. De genomineerden worden onder andere beoordeeld op hun opleidingsklimaat, de arbeidsomstandigheden, planmatigheid van opleiden en de betrokkenheid van het bedrijf in vormgeving en inhoud van opleidingen.

De verkiezing is een initiatief van de onderwijskoepel ECABO in samenwerking met de NVA, de NBVA, de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en het Verbond. Een jury, bestaande uit vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, heeft uit de aanmeldingen de vijf beste leerbedrijven geselecteerd. De winnaar wordt bekendgemaakt op 26 september tijdens een themabijeenkomst van ECABO in de School voor de Toekomst in Den Bosch. Tijdens deze bijeenkomst wordt ingegaan op de samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs en op het imago van de bank- en verzekeringsbranche. Meer informatie over het programma en een inschrijfformulier is te vinden op de speciale website rondom de verkiezing: www.leerbedrijfvanhetjaar.nl. Bovendien is het via deze site mogelijk een stem uit te brengen op één van de vijf finalisten.

Bondig, juli 2002