Ingezonden persbericht


Panda Software sponsort rally team in cape-to-cape rally

Panda Software Benelux sponsort het Cap-e-venture rallyteam dat deelneemt aan de monsterrally cape-to-cape 2002. De cape-to-cape rally start op 26 september 2002 op de Noordkaap en eindigt in Kaap Tarifa, het uiterste zuiden van Spanje. Het is de bedoeling dat de deelnemende equipes zo snel mogelijk de route volbrengen, maar zich onderwijl keurig aan alle locale verkeersregels houden.

Cap-e-venture

Het Cap-e-venture team bestaat uit drie rijders: Robert Hartman, Job Kunst en Victor Rijswijk. Vanuit de thuisbasis wordt het team ondersteund door Wim Kers. Ditzelfde Cap-e-venture team werd vorig jaar als derde geklasseerd en doet nu een serieuze en goede voorbereide poging de rally op haar naam te schrijven.

Het snelheidsrecord is opgenomen in het Guiness Book of Records en staat momenteel op 55 uur.

Cape-to-cape

De bedoeling van de cape-to-cape rally is dat ieder team zijn eigen route uitstippelt, waarbij het van belang is dat een goed midden wordt gekozen tussen het aantal afgelegde kilometers en de toegestane snelheden. Een in de auto ingebouwde tachograaf zorgt ervoor dat de jury in Kaap Tarifa kan controleren op welke wijze de monsterrit is afgelegd om vervolgens de winnaar aan te wijzen.

Dankzij een aantal enthousiaste sponsoren, waaronder Panda Software, heeft het Cap-e-venture team onder andere de beschikking over een Citroën C5 Break 2.2 Hdi. In de auto is een webcam gebouwd die het voor het thuispubliek mogelijk maakt de rally live te volgen. Het Cap-e-venture team heeft een eigen website: www.cap-e-venture.nl.

Panda Software

Panda Software (www.pandasoftware.com) is een vooraanstaand internationaal ontwikkelaar van antivirussoftware voor multinationals, midden- en kleinbedrijf en voor thuisgebruikers. De volledig in eigen huis ontwikkelde technologie heeft meerdere onderscheidingen en kwaliteitscertificeringen ontvangen van erkende instituten als WestCoast Labs, ICSA en Checkmark. De combinatie van het beveiligingsconcept van bedrijfsnetwerken met een gratis non-stop ondersteuning (24u/365d) heeft een ommekeer teweeggebracht in de computerindustrie. Het hoofdkantoor van Panda Software is gevestigd in Bilbao (Spanje) en er zijn wereldwijd 45 vestigingen.