Gemeente Son en Breugel


Start 2e fase vaccinatie tegen meningokokken C
16-09-2002
De GGD Zuidoost-Brabant zal op 26 september a.s. alle kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar in Son en Breugel vaccineren tegen meningokokken C. Hiermee start de tweede fase van de grootschalige landelijke inentingscampagne. In juni werden alle kinderen van 12 maanden t/m 5 jaar en jongeren van 15 t/m 18 jaar ingeënt. Kinderen en jongeren, die de inenting in deze eerste fase hebben gemist, kunnen nu alsnog worden gevaccineerd.
De inenting vindt vanaf 9.00 uur plaats in De Bongerd, Asteroidenlaan 2a.

2a.
Alle ouders/verzorgers hebben via de GGD persoonlijk en oproep voor de inenting ontvangen.
Voor de zomerperiode werd de eerste fase van de meningokokkencampgne door de GGD Zuidoost-Brabant met succes afgerond. Bijna 60.000 kinderen in de hele regio werden opgeroepen voor een vaccinatie tegen meningokokken C. Het opkomstpercentage bedroeg gemiddeld 80 %. Omdat veel kinderen in de regio reeds gevaccineerd waren, verwacht de GGD Zuidoost-Brabant uiteindelijk een hogere beschermingsgraad. Zoals al gezegd worden nu alle kinderen van 6 t/m 14 jaar opgeroepen voor een vaccinatie. Dit zijn alle kinderen, geboren op of na 1 juni 1987 en vóór 1 juni 1996. Iedereen die in aanmerking komt voor vaccinatie ontvangt via de GGD een persoonlijke oproep met tijd en plaats. De kinderen geboren na 1 juni 2001 worden sinds september tegen meningokokken groep C gevaccineerd in het Rijksvaccinatieprogramma. De GGD Zuidoost-Brabant voert de vaccinaties uit in samenwerking met Thuiszorg Kempenstreek.

Inenting in juni gemist?

Kinderen van 12 maanden t/m 5 jaar en de jongeren van 15 t/m 18 jaar, die in juni zijn opgeroepen, maar hun inenting hebben gemist, kunnen nu alsnog worden gevaccineerd. Hiervoor dienen zij zelf contact op te nemen met de GGD Zuidoost-Brabant voor een afspraak via het telefoonnummer 0492-566290.

Informatie

Ouders of verzorgers van de kinderen die nu worden opgeroepen hoeven niet zelf contact op te nemen met de GGD over de vaccinatie. Zij ontvangen van de GGD een oproep waarin de plaats, datum en het tijdstip van de vaccinatie staan vermeld.
Nadere informatie over menigokokken C is te vinden op www.vaccinatie.minvws.nl en www.ggdzob.nl of via de gratis informatielijn 0800-3008051, bereikbaar op elke werkdag van 9.00 tot 21.00 uur.
Daarnaast zijn op de vaccinatiedag zelf medewerkers aanwezig om vragen te beantwoorden. Mocht u toch dringende onbeantwoorde vragen hebben, dan kunt u bellen naar 0492-566290.